Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2016 17:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Z popravy bossa podsvetia Ružiča (53) obvinili štyroch mužov!

Bratislavský boss Ivo Ružič (53), jeden z posledných mohykánov starej gardy bratislavského podsvetia, v roku 2004 prežil atentát. Polícia teraz z prípravy jeho likvidácie obvinila štyroch mužov.

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil štyroch mužov zo všeobecného ohrozenia. Podľa polície obvinení osoby Róbert L., Jozef R., Martin B. a Juraj H. sú  v súčasnosti v väzbe a vo výkone trestu odňatia slobody. Podľa polície v decembri 2004 mal Róbert L. rozhodnúť o usmrtení poškodeného Iva Ružiča, pretože ho pokladal za člena konkurenčnej skupiny bratislavského podsvetia. "Obvinený Róbert L. je podozrivý, že rozdelil úlohy medzi jemu podriadených členov zločineckej skupiny - Martina B., Juraja H., Jurija F., Martina K. a  Jozefa R.," uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. Sledovaním Ružiča mali Martin K., Jurij F., Juraj H. a Richard R. zistiť pohyb a zvyky Ružiča a na základe toho mali Róbert L. a Jozef R. umiestniť nástražný výbušný systém do jedného z bratislavských podnikov. K jeho odpáleniu ale nedošlo.

Otvoriť galériu

Keďže Ružič zmenil zvyky a prestal uvedený podnik navštevovať, v decembri roku 2004 mali Róbert L. a Jozef R. umiestniť nástražný výbušný systém do bratislavského obchodného strediska Jadran, nad zadný vchod reštaurácie. Pri  výbuchu bol zasiahnutý Ružič. Súčasne bola zasiahnutá aj jeho ochranka Peter K. a Michal B. Padajúce murivo zranilo aj osoby nachádzajúce sa v priestoroch obchodného strediska. Pri výbuchu bola k poškodená aj budova obchodného strediska, čím bola spôsobená škoda veľkého rozsahu. Výbuch tiež poškodil veci v priestoroch obchodného centra, okná na budove priľahlej školy a vozidlá stojace v okolí budovy obchodného centra. Obvineným v prípade dokázania viny na súde hrozí trest odňatia slobody v trvaní 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest. Výnimočným trestom sa rozumie trest odňatia slobody nad 15 až do 25 rokov, ako aj trest odňatia slobody na doživotie.

Policajti Ružiča zatkli pri akcii s názvom "Tiché víno". Spolu s ďalšími piatimi ľuďmi Ružiča obvinili z daňových trestných činov. Partia takáčovcov bola aktívna od konca 90. rokov minulého storočia v Bratislave a okolí. Šéfom bol Ján Takáč († 37), ktorého zastrelili v Bratislave na Kramároch v roku 2003. V septembri popravili aj bossa Jozefa Surovčíka († 46). Ďalšieho popredného člena Róberta Pála († 37) zavraždili v novembri 2003.

 

Ružiča Okresný súd Bratislava IV. vlani oslobodil z nedovoleného ozbrojovania. V garáži sa našlo niekoľko zbraní. Nie je vylúčené, že Krajský súd v Bratislave oslobodzujúci rozsudok zrušil, pretože na začiatok júna je vytýčené pojednávanie s obžalovaným Ružičom vo veci dovoleného zhromaždovania zbraní.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, Novy Cas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na hraniciach s Maďarskom skontrolovala polícia viac ako tisíc áut a osôb.
Foto
Veľká policajná AKCIA na hraniciach s Maďarskom: Pozrite sa, koho zadržali!
Libanonský premiér Nadžíb Míkátí a talianska premiérka Giorgia Meloniová počas prehliadky čestnej stráže v Bejrúte.
Talianska premiérka spravila prekvapujúci krok: Návšteva, na ktorú sa žiadny politik neodvážil
Alex neveril vlastným očiam.
Foto
Paraglajdista bol v šoku, keď to uvidel: ZVLÁŠTNE, čo objavil na vrchole pyramídy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Čína chce posilniť vzťahy s Ruskom: Zálusk si robí aj na ďalšiu krajinu, nezláka ju k sebe USA?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Zneužívanie rezervačného systému cudzineckej polície: Ministerstvo reaguje na kšeftovanie s termínmi
Kateřina Pauláthová si po tom, ako ukončila lyžiarsku kariéru užíva a svojich fanúšikov sem-tam aj provokuje.
Foto
Bývalá česká lyžiarka poslala fanúšikom šteklivé foto: Provokuje z kúpeľov
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vážne slová Fica po summite EÚ: Ak si neochránime vonkajšie hranice, bude NESKORO
ilustračné foto
Aká je pravda o vojakoch KĽDR v Rusku?! Aha, čo povedal generálny tajomník NATO
Vši sa vyskytujú o tretinu viac ako pred rokom!
Výskyt vší sa na Slovensku drasticky zvýšil: NAJHORŠIE je to na západe! TAKTO im môžete predísť
Paulovič roky bojoval s oslabeným srdcom.
Foto
Paulovič († 71) nakrúcal aj na sklonku života: Toto sú jeho POSLEDNÉ zábery spred kamery!
Tunel Branisko.
Mimoriadna uzávierka Braniska: S obmedzeniami rátajte aj na budúci týždeň!
Ilustračné foto.
Mladíka na letisku PREŠLO lietadlo: Cítil som, ako mi PRASKAJÚ kosti! Hrôzostrašná spoveď o nehode