Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2016 15:50 | Šport | Hokej

Meszároš má všetkého plné zuby: Prídem domov a končím s tým!

Po dlhej odmlke sa v utorok Športovým palácom Jubilejnyj opäť ozvalo "Nech Bože dá", dokonca až trikrát, no postupovú radosť to neprinieslo.

Slovenskí hokejisti siahli proti USA na dno síl, ale ani vytrvalý fyzický boj do záverečného klaksóna im na pozápasový úsmev nestačil. Po tretí rok za sebou skončili pred štvrťfinálovými bránami, čo považuje Andrej Meszároš za veľké sklamanie. Jeden z lídrov neskúseného výberu preto nechce o hokeji najbližšie dni ani počuť.

Pokým šanca žila, bojovali o ňu. Aj za nepriaznivého výsledku. Slovenskí hokejisti síce štvrťfinále neuhrali, no s Petrohradom sa rozlúčili oduševneným výkonom a zadosťučinením v podobe triumfu 3:2 po predĺžení. Hoci mali niekoľko dobrých príležitostí na výsledkový obrat a zisk potrebných troch bodov, šťastenu nezlomili vo svoj prospech. "Boli tam dobré šance, chýbali len góly. Oni dali druhý náhodný, no keď spočítam, koľko takých sme dostali a koľko vlastných sme si na turnaji dali, tak... Je to aj o šťastí, ale taký hokej. Ak by sme hrali takto od začiatku turnaja, mohlo to dopadnúť inak," povedal po stretnutí Meszároš.

V mixzóne s ním lomcovali emócie sklamania aj vyčerpanosti. Podľa skúseného obrancu sa Slováci o štvrťfinále pripravili sami, a to skratmi proti Nemcom a Bielorusom. Prehry 1:5 a 2:4 zanechali na tíme psychologickú ťarchu, spod ktorej sa do konca základnej časti nevymanil. "Mali sme to všetko vo vlastných rukách a svojimi hlúposťami sme si to prehrali. Bielorusko sme mali udržať, pretože spoliehať sa na posledný zápas v tom zmysle, že ho musíme vyhrať a niekto nám ešte musí pomôcť, to sa nevypláca. Niekto hore nad nami stál, že sme živili šancu až do konca, ale nevyužili sme ju," kývol plecami Meszároš.

 

Napriek získaným šiestim bodom žili slovenskí hokejisti nádej až do záverečného súboja. Najskôr im pomohli Maďari, následne aj Nemci, vďaka ktorým mali všetko vo svojich rukách. Z potrebnej porcie bodov získali napokon o jeden menej. Na otázku, či by si Slováci postup zaslúžili, Meszároš po chvíľke váhania odvetil: "Myslíte si, že Američania si to zaslúžili? Podľa mňa sme na nich mali, no chýbal nám bod. Veľa tímov sa s ním už dostalo do štvrťfinále, v niektorých prípadoch rozhodol aj vzájomný zápas a išli ďaleko na turnaji. Niekedy to na začiatku nevyjde, ale ak postúpite do štvrťfinále, všetko máte otvorené. Ak by sme postúpili a narazili na Čechov, mohlo to byť o niečom inom."

V uplynulých týždňoch si slovenský tím prešiel mnohými životnými situáciami - od radostného úvodu cez výkonnostné sklamania až po trpký koniec. Meszároš bol po zápase s Američanmi na pokraji fyzických i psychických síl a na tohtoročný šampionát dlho spomínať nebude. "Prídem domov a končím s tým. Idem na dovolenku, na hokej nebudem myslieť, ani si nepozriem ostatné zápasy. Pozriem si len futbal," avizoval smerom k blížiacim sa majstrovstvám Európy vo Francúzsku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Mesiac obieha okolo planéty Zem
Planéta Zem čoskoro získa nový mesiac, ale... Má to jeden veľký háčik
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg po 10 rokoch odchádza z čela NATO: Varovanie pre Spojené štáty a Európu!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajina sa chystá na niečo prelomové: Veľké zmeny sa dotknú celej krajiny
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci sa venovali návrhu na prijatie uznesenia: Reagovať má na začlenenie nového práva do Charty základných práv EÚ
Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin
Šéf ruskej dumy šokoval najnovším vyhlásením: Slová o svetovej VOJNE a SATANOVI
Vykurovanie
Dobrá správa pre obyvateľov Žiaru nad Hronom: Odstávka je na konci!
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Shengen nie je podľa Blanára úplne funkčný: Nelegálna migrácia si vyžaduje riešenie
Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".
Robert Fico považuje miliardy eur z fondu EÚ za obrovskú pomoc: Pri tomto najmä pomôžu!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
So škodami po záplavách pomôže Únia: K miliónom z fondov sa dostane aj Slovensko!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
SHMÚ varuje: Hrozia ďalšie povodne! Tieto okresy sú v ohrození
Ilustračné foto.
Ako zistiť, že je niekto ALKOHOLIK: 8 varovných príznakov! TAKTO ho identifikujete