Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.06.2016 10:55 | Správy | Domáce správy
Video

Kukučová si odsedí 15,5 roka a zaplatí mastné odškodné: Jedna správa ju ale môže tešiť!

Menej ako sa očakávalo! Slovenka Mária Kukučová (26), ktorú minulý týždeň na súde v Španielsku uznala porota za vinnú z vraždy svojho exmilenca Brita Andyho Busha († 48), sa v utorok dozvedela výšku trestu.

Hoci rodina klenotníka žiadala až 27 rokov a prokurátor napokon 20 rokov, sudca rozhodol inak. Kukučová si za mrežami odsedí menej, a to 15 rokov a šesť mesiacov. To ale nie je všetko! Rodine musí zaplatiť vysoké odškodné 200 000 eur! Jej právnik sa však chce proti rozsudku odvolať !

Len pred desiatimi dňami sa postavila pred sudcu a porotu, dnes už pozná výšku svojho trestu. Súdny proces s Máriou Kukučovou (26) začal minulý týždeň po tom, ako naň Slovenka čakala dva roky v španielskych väzniciach. Hoci všetci zúčastnení považovali celý prípad za komplikovaný, na piaty deň deväťčlenná porota vyslovila svoj záver - vinná z vraždy! Smútok a slzy ktoré Kukučová ronila počas celého týždňa v súdnej sieni sa po vyslovení tohto verediktu ešte umocnili a rozplakali aj pravú ruku jej španielskeho právnika Carlosa Larragaňu, právničku Rosu Segovia. Tá sa v utorok nechcela k výške trestu Kukučovej vyjadrovať, potvrdila však, že sa určite odvolajú.

„Absolútne nesúhlasime s rozsudkom,“ povedala pre Nový Čas. Rovnako nespokojná bola aj rodina mŕtveho Andyho Busha († 48). To, na koľko sudca poslala Máriu Kukučovú za mreže, sa dozvedeli od Nového Času. „Je to nespravodlivé, dúfala som, že dostane aspoň 18 rokov,“ neskrývala nespokojnosť Bushova sestra Rachel Bush (44).

Otvoriť galériu

 

Mastné odškodné

K 15 rokom za mrežemi ale podľa sudcu treba prirátať ešte ďalších 6 mesiacov za nedovolený vstup do domu Andyho Busha († 48 ) a poriadne mastné odškodné. Rozsudok jednoznačne hovorí, že Kukučová musí zaplatiť všetky súdne trovy a tiež tisíce eur za morálnu ujmu dcére a sestre zavraždeného. Konkrétne ide o 160 000 eur pre Ellie Bushovú (21) a 40 000 eur pre sestru Rachel. O rozsudku pre svoju milovanú dcéru sa v utorok aj rodina Kukučovcov dozvedela od Nového Času. Po zistení, koľko rokov ich milovaná dcéra strávi za mrežami, sa psychicky zrútili. „Je to strašné a celá rodina neuveriteľne trpime. Je to strašne veľa rokov, veď rodičia sa jej ani nemusia dožiť, kým sa vráti domov. A odkiaľ sa zoberú peniaze na zaplatenie takej sumy, tak to fakt neviem," hovorí rodinná príbuzná.

Kedy má šancu dostať sa na slobodu

Mária Kukučová sedí za mrežami v španielských väzniciach už dva roky. Práve tie sa jej odrátajú od celkového trestu 15 rokov a 6 mesiacov. Na slobodu by sa ale mohla dostať aj skôr a to v prípade, že by vo väznici príkladne správala. Väznicu by si mohla, v závislosti od voľného miesta, sama vybrať, na druhej strane nedá sa vopred povedať, o koľko by si svoj trest mohla skrátiť. Podľa hovorcu súdu závisí aj od odporúčaní väzenského sudcu a špeciálnej komisie.

Právnik Kukučovej: Odvoláme sa!

Hoci je výška trestu pre Kukučovú jasná, nie je definitívne, že taký aj zostane. Carlos Larraňaga Junquera, obhajca slovenskej modelky totiž už minulý piatok naznačil, že využije šancu odvolať sa. Zákonná lehota je podľa španielskeho právneho systému desať dní. Vyšší súd potom rozhodne, či sa proces opäť otvorí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Fedoráková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sebastian sa na nedostatok zákazníkov nemôže sťažovať, napriek tomu pre nich vymyslel zaujímavú akciu.
Foto
Kuchár Sebastian dáva zákazníkom jedlo zdarma: Má to však podmienku, splnili ju iba dvaja!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Foto
Summit skupiny BRICS: Pozrite sa, čo vyhlásil juhoafrický prezident o Putinovi
Seriál Pobrežná hliadka milovali diváci z každého kúta sveta.
Foto
Fanúšikovia v SLZÁCH: Zomrela HVIEZDA († 67) kultového seriálu Pobrežná hliadka
(ilustračná foto)
Zvrátený prípad: Polícia zadržala niekoľko tínedžerov! Stúpne vám tlak, keď zistíte, čoho sa dopustili
Vojvodkyňa Meghan je v centre pozornosti všade, kam príde.
Drsný NÁKLAD! Známa novinárka si podala Meghan: KRITIKA, z ktorej bude peniť!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Vážne vyjadrenie Volodymyra Zelenskeho: Ide o jadrové zbrane!
Disease X new pandemic pathogen virus - 3d rendered image. Abstract background. Virus, pathogen, bacteria, biotechnology, bacterium, biolaboratory, new X disease, brain illness concept. Microscopic SEM (TEM) hologram view. Medical research technology.
Potvrdené! V krajine objavili PRVÝ prípad nákazy nového variantu nákazlivého vírusu
Boráros je známy viacerými kontroverziami, ktorými si počas svojej bohatej kariéry prešiel.
Gábor Boráros na kolenách: Kariéra v troskách, snúbenica ušla za známym kaderníkom!
Pre majiteľov vozidiel s ventilátorovými dýzami alebo mikrodýzami je najefektívnejším spôsobom čistenia upchatých dýz použitie stlačeného vzduchu.
Foto
Oprava pokazených ostrekovačov: Známy TRIK môže pomôcť aj uškodiť!
Baby - Human Age, Newborn, Babies Only, 0-1 Months, Human Hand
Veľké pátranie: Z pôrodnice UNIESLI predčasniatko! Má len 17 dní a potrebuje lekára
Výstavba rýchlostnej cesty R2 medzi Kriváňom a Mýtnou
Aktualizované
V Kriváni začali s odstraňovaním skládky: Výstavbu R2 to poriadne predraží!
Rakúsky spolkový prezident Alexander Van der Bellen
Aktualizované
Rakúsko bude mať novú vládu: Pozrite sa, koho prezident poveril jej zostavením