Juraj Oravec si otvoril stánok s americkými hamburgermi na Kramároch a za 2 mesiace sa sťahoval do nového bytu. Jeho burgre sú vychýrené široko-ďaleko a ľudia si radi pochutnávajú na rôznych špecialitách, ktoré si sám vymýšľa.
Juraj (28) sa pred siedmimi rokmi dostal na svoje absolútne dno. „Bol som v patovej situácii a nevyšlo mi ani na bývanie. Musel som prespávať v novinovom stánku,“ prezradil o svojich ťažkých časoch. Život mu zmenil jediný okamih. „Keď som videl prvýkrát jeden krásny športiak, tak som sa rozhodol, že ho raz musím mať a začal som makať, aby som sa mal v živote lepšie,“ prezradil svoju hlavnú motiváciu.
Rozhodol sa postaviť na vlastné nohy a zarobiť prvé peniaze. „Podnikal som v oblasti grafického dizajnu a potlači tričiek, ale prišiel som na to, že potrebujem robiť niečo, z čoho budem mať peniaze každý deň. Rozhodol som sa urobiť niečo pre Kramáre, kde žijem celý život, tak som 12. januára otvoril stánok s hamburgermi a odvtedy sa to rozbehlo,“ pochválil sa. Dva mesiace po otvorení si Juraj dokonca prenajal byt na Kramároch.
„Robím americké hamburgery z miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. Predávam jedlo a robím to pre ľudí, ktorí sem chodia, vracajú sa a naša chuť je nezameniteľná,“ vyhlásil. Mladík navyše robí aj nezvyčajné burgre týždňa. „Každú nedeľu dám na sociálnu sieť video, kde predstavím burger týždňa, ktorý nie je podľa žiadnych receptov, ale je to freestyle. Robím to podľa seba. Na čo mám v nedeľu chuť, to nakúpim,“ zasmial sa Juraj. Jeho najobľúbenejší burger je s rukolou, parmezánom, pestom, rajčinami, limetkou a Caesar dresingom.