Na Jahodových dňoch, ktoré potrvajú až do soboty, môžu milovníci tejto sladkej dobroty ochutnať vynikajúce špeciality. Medzi hlavné lákadlá patria Cisársky trhanec, jahodová polievka so štipkou vodky, divinové ragú s jahodami a karlovarskou knedľou či jahodové mojito. Tých, ktorí nedokážu odolať maškrtám, bude zvádzať 10 druhov koláčikov od čokoládovej torty s jahodami až po jahodového parížana.
Festival plný chutí
štvrtok až sobota od 11.00 – 22.00 hod.
Cisársky trhanec s jahodovým ragout
Recept: Trhance z palacinkového cesta s vanilkou a škoricou podávaný s horúcou jahodovou omáčkou.
Cena: 4,50 eura
Jahodový veterník
Recept: Čokoládové odpaľované cesto s jahodovým krémom so šľahačkou, v strede s čerstvou jahodou.
Cena: 2,30 eura
Jahodové guľky
Recept: Zemiakové cesto plnené jahodou, uvarené vo vode a posypané strúhankou, cukrom a roztopeným maslom.
Cena: 4,50 eura
Recept: Mixované jahody, trochu vodky, trošku citrónovej šťavy s cukrom a podávané na studeno.
Cena: 2,00 eurá
Jahodové mojito
Recept: Jahody, limetka, jahodový sirup, minerálka, trstinový cukor, rum, mäta.
cena: 5,00 eur