Napriek jarným mrazom majú pestovatelia dôvod na úsmev. „V horných partiách ostala celkom slušná úroda. Z našich troch hektárov odhadujeme asi 15 ton višní,“ hovorí majiteľ farmy Pavol Vagaský. Zaručene čerstvé slovenské višne si môžete nazbierať aj vlastnoručne. Do sadov sa dá prísť od siedmej rána, je však vhodné vopred sa ohlásiť. Ak si kilogram čerstvej pochúťky natrháte sami, vyjde vás na 1,20 €, vo farmárskej predajni zaň zaplatíte 1,50 €.
Ako sa nezababrať
Farmári odporúčajú trhať ovocie za stopku, aby sa zbytočne nestláčalo. Škvrny od višní sa totiž z odevu či rúk odstraňujú veľmi ťažko. Pomáha na ne citrónová šťava alebo kyselina citrónová. Na samozber si však radšej vezmite pracovné oblečenie a obuv.