S príchodom nášho predsedníctva sa priamo na pôde Európskej únie začalo čoraz viac skloňovať Slovensko a všetko s ním spojené. No a ako ku každej krajine, aj k tej našej neodmysliteľne patrí národné jedlo. Richard Sulík si pri tejto príležitosti nenechal ujsť možnosť ochutnať slovenské bryndzové halušky. Čo mu ale v štrasburskej kantíne naservírovali, pobavilo aj jeho samotného.
"Neviem, kto to vymyslel a kto obstaral recept, ale dnes (v utorok - pozn. red.) sme mali možnosť si dať bryndzové halušky. V skutočnosti to boli gnocchi (hlavný rozdiel je v tom, že halušky sa robia zo surových zemiakov a gnocchi z varených), slanina bola zmiešaná s niečim, čo chcela byť zrejme bryndza a ak aj bola, tak len v stopových množstvách," okomentoval trapas miestnych šéfkuchárov Richard Sulík, ktorý ale nakoniec ocenil aspoň ich snahu. A to aj napriek tomu, že za tento nevydarený pokus o bryndzové halušky si vypýtali 7,40 eura. Pritom jediné, čo bolo na nich slovenské, bola len naša vlajka...