Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2016 09:20 | Šport | Tenis

Neuveriteľný výkon: Serena vyrovnala Grafovú a ovládla aj štvorhru!

Americká tenistka Serena Williamsová v sobotňajšom finále dvojhry žien zdolala Nemku Angelique Kerberovú za 81 minút 7:5, 6:3 a získala svoj siedmy titul na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Celkovo si pripísala 22. celkový triumf na podujatiach veľkej štvorky, čím vyrovnala rekord Open éry v podaní inej Nemky Steffi Grafovej. Historicky je na čele Austrálčanka Margaret Courtová (24 trofejí).

Svetová jednotka obhájila miestne prvenstvo spred roka a dosiahla prvý finálový grandslamový úspech tejto sezóny. Na Australian Open podľahla práve Kerberovej, na Roland Garros nestačila na Španielku Garbine Muguruzovú. Dovedna z 28 grandslamových finále neuspela v šiestich. Vo veku 34 rokov a 283 dní prekonala vlastný rekord ako najstaršia grandslamová víťazka v Open ére. Na ceste prehrala jediný set v druhom kole s krajankou Christinou McHalovou. Kerberová síce nenadviazala na víťazstvo z Austrálie, ale zlepšila svoje maximum vo Wimbledone a posunie sa na druhú pozíciu rebríčka WTA.

"Nikdy si nezvyknem na tento pocit, je to úžasné. Veľmi rada súperím s Angelique, máme za sebou neuveriteľne náročný duel. Víťazstvo je sladšie tým, že som si ho musela tvrdo vydrieť. Na tomto kurte sa cítim ako doma," vyhlásila S. Williamsová, ktorá neskôr v sobotu spoločne so sestrou Venus dosiahla tiež deblový triumf. Vo finále prekonali maďarsko-kazašský tandem Timea Babosová, Jaroslava Švedovová nasadený ako piaty za 87 minút 6:3, 6:4. Stále platí, že sesterská dvojica nenašla v deblovom grandslamovom finále premožiteľky.

 

"Naozaj gratulujem Serene, skutočne si to zaslúži. Je skvelá šampiónka i osoba. Odohrali sme krásny zápas, ešte raz jej blahoželám. Prežila som tu nádherné dva týždne, je cťou predstaviť sa na tomto kurte. Ďakujem môjmu tímu," povedala Kerberová.  

Dlho sa bojovalo hneď o prvý gem na Kerberovej servise, Nemka ho napokon zvládla cez tri brejkbaly. Aj keď mala Williamsová na konte nepomerne viac nevynútených chýb, obidve tenistky si potom bez závažnejších problémov držali svoje podanie až do dvanástej hry úvodného dejstva, v nej si Američanka na príjme vypracovala  dva setbaly. Prvý ešte Nemka sebavedomo odvrátila, ale pri druhom už kapitulovala a nevynútila si tajbrejk, ku ktorému sa schyľovalo.

V šiestom geme druhého setu za stavu 30:30 zaujala dlhá a divácky atraktívna výmena, dopadla podľa trendu tejto fázy stretnutia - v prospech podávajúcej hráčky, v tomto prípade ňou bola Kerberová, ktorá nepripustila brejkbal. Naopak, vybojovala si ho vzápätí pri servise Williamsovej, no o príležitosť prišla esom protivníčky. Kerberová prišla o vlastné podanie v ôsmom geme, keď neodolala zdrvujúcemu tlaku z rakety Američanky, tá už zápas dopodávala bez komplikácií čistou hrou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková.
Hrozí kolaps zdravotníctva? SaS situáciu považuje za neprijateľnú, Dolinková reaguje
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Erdogan vyzval OSN, aby zastavila Izrael: Hovorí o TERORE a genocíde! Netanjahua prirovnal k Hitlerovi
Izraelskí vojaci spia na tankoch na severe Izraela neďaleko hranice Izraela s Libanonom 1. októbra 2024.
USA varuje: To, čo plánuje Irán, môže mať strašné následky!
Sociálny antropológ Juraj Buzalka v relácii Diskusný klub.
Antropológ Buzalka v Diskusnom klube: Prečo nazývam Slovákov postsedliakmi!
(ilustračné foto)
Brutálny útok kyselinou v škole! 14-ročné dievča a 16-ročný chlapec sú v nemocnici
Francúzsky premiér Michel Barnier.
Francúzsky premiér načrtol priority vlády: Škrty vo výdavkoch štátu! Čo ešte plánuje?
Polícia obvinila mladíka, ktorý ukradol auto v Lendaku a havaroval s ním.
Foto
Mladík ukradol auto a havaroval s ním: Zostal z neho šrot! To ale nie je všetko
Huliak si odsunul stoličku a nešťastne spadol na zem.
Pád poslanca zo stoličky má dohru: Huliak podal trestné oznámenie!
Nakazený personál hlási aj trenčianska Fakultná nemocnica.
Klinika pediatrie v Trenčíne: Kedy nebude prijímať detských pacientov?
Slovenskí autori žiadajú ministerku kultúry o pomoc.
Slovenská národná knižnica má novú riaditeľku: Aha, kto sa ňou stal!
Princezná Beatrice a jej manžel Edoardo Mapelli Mozzi (vpravo) na koči.
Foto
Veľká radosť v kráľovskej rodine! Princezná čaká bábätko: Zverejnili FOTO plné lásky
Kúpele Sklené Teplice
Váš Tip
Šokujúca skúsenosť v Sklených Tepliciach: Pacienti v izbách MRZLI od zimy! Čo na to vedenie KÚPEĽOV?