Liam Pierce (14) z britského Gloucesteru zažil v dvoch rokoch otrasný zážitok. Dusil sa malým hráškom. To potom ovplyvnilo jeho život a stravovanie na poriadne dlho. Školák sa na zeleninu pozeral s odporom. Jediné, čo dokázal zjesť, boli jedlá s paradajkovým základom. Liam jedol hlavne kečup, za týždne dokázal skonzumovať aj tri fľaše. Okrem kečupu najčastejšie jedával surové paradajky alebo paradajkovú polievku.
„Tak dlho ako si pamätám, miloval som všetko s paradajkami,“ cituje The Mirror tínedžera. Na ostatnú zeleninu sa pozeral s odporom. „Kedykoľvek som sa pozrel na zeleninu, začal som sa dusiť. V školskej jedálni som sa jej nemohol dotknúť, ani sa k nej priblížiť,“ opisuje Liam.
Zúfalí rodičia sa snažili presvedčiť syna aj na inú stravu. No všetky pokusy zlyhali. Napokon sa rozhodli, že synovi by mohla pomôcť hypnóza. Po neúspešných pokusoch narazili na odborníka Davida Kilmurryho. „Skúšal som už hypnoterapiu, nezabrala. Ale po jednom sedení s ním som pocítil rozdiel. Teraz po prekonaní mojej fóbie môžem skúšať nové veci na verejnosti. Na druhý deň som skúsil Subway, potom pečené mäso so zeleninou a plné anglické raňajky. Neprekonal som to ešte úplne, ale už znižujem množstvo kečupu a nahrádzam niečím novým a som schopný to zjesť,“ hovorí nadšený Liam.