Samozrejme, nejde len o jedlo, ale aj o výhľady na Bratislavu. Tí, čo sa na stôl zavesený na žeriave pozerajú zdola, zväčša rozmýšľajú, ako to celé vlastne funguje. My sme si to vyskúšali a tu sú postrehy.Ešte pred vstupom na plošinu si dajte z vreciek preč čokoľvek, čo by vám mohlo vypadnúť. Mobil by takýto let určite neprežil.
Hostia sú usadení na anatomicky tvarovaných sedadlách, kde ich zriadenci pevne pripútajú cez ramena aj pás. Takže, ak ste zvyknutý nahýnať sa pri jedení nad tanier, môžete mať problém. Vôľa pásov je len pár centimetrov.
Takto pripútaných vás potom zasunú za stôl a ten sa na oceľovom lane vyberie cestou nahor. Vo výške 18-poschodového domu sa začne ozajstná kulinárska šou – jedlá šéfkuchár dorába priamo pred hosťami, čiže nie je to len nejaký studený bufet. Počas našej návštevy šéfkuchár Jozef Riska z reštaurácie Savoy podával na obed marinovaný filet zo pstruha, kačacie prsia a nechýbal ani sladký desert.
Najmä v týchto horúcich dňoch je vo výške príjemne a pofukuje vetrík. Ak máte guráž, môžete sa na sedadle aj trocha pootočiť, aby ste si vychutnali panorámu mesta a ak si naozaj trúfate, pozrite sa pokojne aj pod nohy...Celé to trvá 40 minút a ak netrpíte závratmi, tak to zvládnete to bez najmenšej ujmy a odídete bohatší o jeden výnimočný zážitok.