Porotcov zaujalo najmä kurča v sójovej omáčke Majiteľ stánku Chan Hon Meng (51) si prevzal ocenenie na ceremónii, kde sa to hmýrilo šéfkuchármi luxusných reštaurácií.
Jeho cesta odvtedy, ako odišiel z farmy v Malajzii, až kým nezískal hviezdu, bola tŕnistá. „Sekol som so školou, keď som mal pätnásť. Mojou prvou voľbou bolo stať sa šéfkuchárom, a keďže som sa vyučil v Hongkongu u jedného z najlepších, nazval som svoje bistro, ktoré som si obstaral v roku 2009, Hongkong Soya Sauce Nooddle,“ porozprával o svojom sne Chan, ktorý denne predá 150 kurčiat. V bistre trávi niekedy celé dni, pretože každé kura potrebuje na spracovanie päť hodín. Všetko úsilie a každá kvapka potu však stoja za to a majiteľ bufetu sa môže popýšiť najexkluzívnejším ocenením pre kuchára a svojím menom v michelinskej brožúrke.
Menu
Sójové kura s ryžou: 1,30 €
Sójové kura s rezancami: 1,60 €
Pečené bravčové mäso s ryžou: 1,60 €
Bravčové mäso s ryžou: 2 €
Sójové kura celé: 9,40 €
Michelinská hviezda
- André Michelin, vlastník značky pneumatík, v roku 1900 vydal svojho prvého sprievodcu, ktorý mal obchodným cestujúcim pomôcť v prípade poruchy auta.
- V tejto publikácii boli uvedené servisy, ale aj možnosti ubytovania a stravovania.
- Hviezdu nezíska len kuchár, ale reštaurácia ako celok. Využíva sa hodnotenie 1 až 3 hviezdy.
- Hodnotí sa jedlo i to, ako vyzerá na tanieri, interiér, personál atď.
- Porotcovia prichádzajú ako zákazníci.