O X. ročníku osláv svätého Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov 2016 TASR informovala generálna tajomníčka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZKC) Zuzana Dúžeková. "Aj v tomto roku sa tu budú opekať, grilovať a aj pripravovať všakovaké slané i sladké dobroty. Návštevníci budú môcť sledovať prácu pod vareškami renomovaných kuchárov z Bratislavského klubu, ktorí pred očami divákov budú pripravovať lahôdky príťažlivé nielen pre jazyk, ale aj pre oči," uviedla.
Akcia potrvá až do 17.00 h. Jej organizátorom je Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC, prebieha pod záštitou primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Podujatie je súčasťou festivalu Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2016.
Podľa Dúžekovej si účastníci osláv budú mať z čoho vyberať. "Svätý Vavrinec nebude skúpy a škála ponuky je naozaj dostatočne široká. Ochutnávať sa budú ryby, hydina, zelenina, palacinky, vynikajúca talianska kávička, pivo, vínko, atď.," povedala a zároveň pozvala na slávnosti nielen všetkých profesionálnych kuchárov, ale predovšetkým priateľov dobrého jedla, pitia a zábavy.