Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Daniela z auta, na ktoré vypálili 32 rán: Policajti nám strieľali na hlavy!

Prvýkrát prehovorila! Pred týždňom Slovenskom otriasla divoká policajná naháňačka.

Štyri dievčatá sa v noci pri Trnave autom pretekali s mužmi zákona, ktorí po nich strieľali. Pre Nový Čas exkluzívne prehovorila Daniela (19) z Majcichova (okr. Trnava), ktorá v aute sedela tesne vedľa vodičky Michaely (21). Tá viedla auto ako zmyslov zbavená a nezastavili ju ani lietajúce guľky, ktoré zasiahli ju aj jej kamarátku Ninu (16). Dievčatá vďačia za život práve Daniele, ktorá v poslednej chvíli vytrhla vodičke kľúče zo spínacej skrinky, vďaka čomu auto zastavilo tesne predtým, ako by vletelo do Váhu.

Tri dievčatá - Daniela (19), Nina (16) a Júlia (17), v noci nasadli do auta k Michaele (21), ktorá nemala vodičák. Tá mala kamarátky porozvážať domov. V Trnave ich chceli zastaviť policajti, ktorým sa Michaelina jazda zdala podozrivá. „Začali blikať majáky a Miška nám povedala: ‚Pozerajte sa, akú budeme mať teraz naháňačku.‘ Všetky sme jej hovorili, aby zastavila, lebo to bude veľký prúser. Po dvoch kruhových objazdoch zastavila. Policajti prišli k jej okienku a boli strašne vulgárni. Kričali na ňu a ona zavrela okná. Naštartovala, policajt ešte kopol do auta. Prvý výstrel bol hneď do boku auta,“ opisuje hrozné chvíle spolujazdkyňa Daniela (19).

Otvoriť galériu

Zachránila im život

 

Všetko sa strhlo veľmi rýchlo a vystrašené dievčatá nečakali, že Miška naštartuje a ujde policajtom. „Chcela som jej aj kľúče vytiahnuť, ale bála som sa, pretože sme išli 180 km/hod. V Maduniciach nás už naháňali tri policajné autá. Strieľali po nás hlava-nehlava. Mali sme rozstrieľané celé zadné okno. Na konci naháňačky Miška povedala, že je postrelená, a aj Nina kričala, že dostala guľku!“ povedala Daniela, ktorá tvrdí, že na poľnej ceste zapla všetky štyri smerovky, aby policajtom dala vedieť, že potrebujú pomoc. „Nakoniec sa mi podarilo vytrhnúť kľúče zo zapaľovania a auto sa konečne zastavilo,“ hovorí ešte stále vydesené dievča, ktoré sa v tú noc druhýkrát narodilo. „Náhodne som sa v aute sklonila a cez vlasy mi preletela guľka. Stačilo málo a mohla som byť mŕtva!“ hovorí statočná Daniela.

Otvoriť galériu

Šoférovala zdrogovaná?

Podľa Daniely streľba policajtov nebola adekvátna. „Mrzí ma, že policajti tvrdili, že strieľali len do pneumatík a zadného nárazníka, ale my sme mali auto úplne rozstrieľané. Keby nás nezastavili guľky, tak spadneme všetky do Váhu. Ani jedna by sme to určite neprežili,“ dodala Daniela. Jej rodičia sú z postupu polície, ako aj z konania nerozvážnej vodičky zdesení.

Otvoriť galériu

„Napriek všetkému, čo sa stalo, bol podľa nás život našej dcéry neprávom ohrozený. Nehneváme sa na Mišku a želáme jej, aby sa uzdravila bez následkov a dostala sa do koľají normálneho života. Mala dostať šancu na nápravu inak ako guľkou do chrbta,“ myslí si Danielin otec Miroslav (52), ktorý je nesmierne rád, že jeho jediná dcéra strašnú naháňačku prežila. Polícia mala nájsť drogy len u vodičky Michaely. „Pri prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Ešte stále prebieha expertízne skúmanie zaistených stôp a toxikológie,“ povedala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. To, či bol postup polície v súlade so zákonom, vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra.

Museli policajti strieľať?

Jaroslav Naď, bezpečnostný analytik

Otvoriť galériu

„Pokiaľ ide o právnu formu zásahu, podľa môjho názoru bol postup policajtov v poriadku. Využili totiž štandardné kroky, na ktoré sú trénovaní, aby zastavili vozidlo. Na druhej strane však existujú aj iné spôsoby, ako auto zastaviť, a to napríklad náraz do zadného kolesa vozidla. Vodič nad autom automaticky stráca kontrolu, dostane hodiny a okamžite zastaví, či už nárazom, alebo zostane stáť na ceste. U nás sa však tento manéver veľmi nepoužíva, policajti naň totiž nie sú veľmi trénovaní a môže sa pri ňom značne poškodiť aj služobné vozidlo. Tento spôsob využívajú najmä policajti v USA.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, nh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tormová vysypala Nemcov († 52) popol v Paríži
Foto
Krásne zbohom! Tormová vysypala Nemcov († 52) popol v Paríži: Jej slová vám naženú slzy do očí
Foto
Schumacherova liečba už stála rodinu milióny: Predať museli vilu, lietadlo aj luxusné autá
Picking mushrooms in the woods
Aby ste po hubačke neutekali k lekárovi: OTRAVA hrozí aj z jedlých húb! Pozor na nebezpečnú kombináciu
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová sa zbavila Mateja Drličku.
Aktualizované
Odvolávanie Martiny Šimkovičovej: Poslanci začali rokovať o opozičnom návrhu
Peter Marek bol prezident cyklistického zväzu od roku 2018.
Český šport smúti: Náhle zomrel prezident zväzu († 60)!
Moderátori Milan Junior Zimnýkoval (46) a Juraj Bača (37) sú dlhoročnými tvárami obľúbenej televíznej šou Pečie celé Slovensko.
Foto
Zimnýkoval v šou Pečie celé Slovensko: Za čo mu hrozí POKUTA?! Extrémne prísne pravidlá
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Rozruch v centre mesta: Vážne za TOTO zadržala polícia ľudí?! Neuveríte, čo prezradili svedkovia
driving car on the motorway with heavy rain and fog
Začiatok týždňa v znamení výstrahy od SHMÚ: Aha, ktorého kraja sa to týka!
grandparents with grandchildren talking on video call
Nestaňte sa obeťou PODVODU! Nová taktika útočí na city: Ak vám príde takáto SMS, spozornite
Svoj vzťah potvrdili len nedávno.
Foto
Moderátor Nikodým a jeho nová láska: Idú na to zhurta! Veľký KROK
Austrálsky premiér Anthony Albanese.
Austrálsky premiér terčom kritiky: Krok, ktorý je pre obyvateľov tŕňom v oku! Nerozumie, že si týmto zavaril?
Na turistickej trase Cesta hrdinov SNP pribudla nová útulňa Jozefa Maka.
Váš Tip
Lesy SR chystajú veľký projekt: V siedmich lokalitách Slovenska postavia nové turistické útulne! Kde vzniknú?