Prekvapte svoju rodinu užitočnými vychytávkami, ktoré vám bude závidieť každá gazdinka. Tieto triky sú prosté a námaha je taká nepatrná, že sa budete sami seba pýtať, prečo ste na to neprišli už skôr.
Nemáte šťastnú ruku pri oddeľovaní žĺtka od bielka? Zoberte si čistú PET fľašu, stlačte ju, priložte otvor k žĺtku - a len jemne povoľte stisk. Žĺtok sa pomocou podtlaku vsaje do fľaše a opatrne ho tak môžete dať do ďalšej misky.
2. Na melón už žiadny tanier
Prečo vždy krájať melón na plátky? Aby ste si na ňom mohli pochutnať, s touto technikou nebudete viac potrebovať žiaden tanier či príbor. Položte melón prekrojený na polovice na dosku prekrojenou časťou dole a režte ho po dĺžke, potom po šírke. Tak môžete jednoducho vybrať malé kúsky melóna a maškrtiť.
Extra tip: Vložte melón na pár minút do mrazničky a máte ľadový melónový snack.
3. Mango ošúpete pohárom
Mango chutí božsky, len šúpanie je peklo! Pomôžte si pohárom. Ako na to? Z relé mango prerežte sprava a zľava od kôstky. Polovičky manga postupne položte na okraj pohára. Ťahajte šupku von, ale mango tlačte do pohára. Tak padne dužina dnu a šupku môžete vyhodiť.
4. Cesnak ošúpete v zaváraninovom pohári
Olúpať cesnak je skutočne náročné. Alebo nie? Dajte celú hlavičku cesnaku do zaváraninového pohára. Zatvorte ho a poriadne zatraste. Najskôr sa oddelia jednotlivé strúčiky, potom zatraste opäť a tým sa od nich oddelí šupka. Vysypte z pohára strúčiky a opláchnite vodou. Hotovo!
5. Bylinky zamrazte v oleji
Kúpili ste plné vrecúško čerstvých byliniek a spotrebuje len malú časť? Šalvia, rozmarín, tymian a oregano sa dajú skvelo zamraziť v oleji. Naplňte formu na ľad do 2/3 umytými bylinkami a zvyšnú 1/3 dolejte olejom, zamrazte a vyberajte podľa potreby.
6. Hlúbik zo šalátu vybúchajte
Ľadový šalát je zdravý. Ale ako z neho raz-dva dostať hlúbik? Uchopte celú hlávku šalátu do oboch rúk a poriadne buchnite spodnou stranou hlúbikom o kuchynskú pracovnú dosku. Potom ho už jednoducho vytiahnete.