Spal som na zemi na matracoch. Aj som rozmýšľal, či tu zostanem,“ netajil ťažké začiatky. Do zámku mu navozili 560 kusov parožia, nábytok a povedali, že je na ňom, aby ich porozmiestňoval. „Aj s manželkou sme rok tvrdo pracovali na tom, aby to tu vyzeralo tak, že sa nemusíme hanbiť prijať i tie najvýznamnejšie návštevy,“ vraví kastelán.
Skvele odvedenú prácu Milana a jeho ženy Márie ocenili už viaceré významné osobnosti vrátane Michaela von Habsburga, posledného potomka majiteľa kaštieľa. „Povedal nám, že nikde vo svete, kde zanechal svoje majetky, ich nenašiel v takom stave, ako je tento zámok,“ usmieva sa muž, ktorý plní aj úlohu kuchára. „U nás sa schuti najedia všetci, dokonca aj šejkovia. Keďže je to poľovnícky zámoček, pripravujeme tu najmä jedlá zo všetkých druhov diviny,“ dodáva kastelán.
Koho uvítal
Michael von Habsburg
posledný potomok
majiteľa kaštieľa
2002
Menu:
Raňajky: biela káva + chlieb
Obed: nemali, boli na
poľovačke
Večera: pečený diviak,
zemiaky s kapustou, štrúdľa
Prezidenti Gašparovič a Klaus s manželkami
2013
Menu:
Predjedlo: srnčie
medailóniky s dipom
Polievka: bažantí vývar
s restovanou zeleninou
Hlavný chod: jelenia roláda
s lístkovými tyčinkami a omáčkou
Dezert: tvarohový chrbát
s ovocím
Ďalší hostia:
- Rodolphe
Vallee, americký
veľvyslanec
na Slovensku
- princezné,
vojvodovia aj
arcivojvodovia - veľvyslanci
z USA a Ruska - arabskí šejkovia