„Prešli sme za robotou kus Európy i Slovenska, ale s takými cenami sme sa nikde nestretli! Keď sme sem prišli prvýkrát, nechceli sme veriť vlastným očiam. Mysleli sme si, že je to žart,“ prezradili nám Dušan Ščensný (27) a Daniel Dlugoš (37) z Vyšných Ružbách. Včera si tu pochutnali na šošovicovej polievke, sekanej a bravčovom guláši s knedľou. Spolu s citrokolou zaplatil za obed každý necelých 50 korún! To je viac ako o polovicu menej v iných reštauráciách v meste. „Jedlo nie je najhoršie, myslím, že primerané cene a prostrediu,“ povedal D. Dlugoš.
Denne v Casine pripravia od 40 do 50 jedál, v letnej sezóne aj viac. Predajú všetko, čo navaria. „Ľudí nie je veľa. Chodia sem najmä robotníci a tí chudobnejší,“ prezradila spolumajiteľka pohostinstva Eva Zamišková (55). Ako je možné, že v Casine dokážu navariť jedlo tak lacno? „Šetríme, kde sa dá. Je to chudobný kraj, ľudia nemajú peniaze. Ak chceme prežiť, nemôžeme si dovoliť zvýšiť ceny,“ povedala spolumajiteľka. Naposledy zvyšovali ceny v pohostinstve pred dvomi rokmi. Polievka vtedy stála 4 koruny, hlavné jedlo 35 korún.
Jedálny lístok Casino
Šošovicová polievka (0,33 l) | 6 Sk |
Ražniči na srbský spôsob, ryža (100 g) | 39 Sk |
Bravčový guľáš, knedľa (100 g) | 37 Sk |
Sekaná, kapusta, knedľa (100 g) | 37 Sk |
Krajec chleba - 1 Sk, Citrokola - (1 dl) | 2 Sk |
Káva zalievaná | 6 Sk |
Čaj | 6 Sk |