Odteraz až do Vianoc si budú môcť návštevníci zo širokého okolia prísť pochutiť na chrumkavej husacinke, červenej kapuste či poctivých domácich lokšiach a malokarpatskom červenom víne. Na otváračke sezóny nechýbal ani Nový Čas. Pozrite sa, pod akými špecialitami sa v Grobe prehýbajú stoly. Pri pohľade na takéto hody vám rozhodne potečú slinky!
Husacie hody nie sú lacný špás
- Pečená hus (pre cca 4-5 osôb) - 63 €
- Dusená červená kapusta (pre cca 4-5 osôb) - 5,90 €
- Lokša mastená, 5 ks - 4 €
- Chlieb, košík - 2,20 €
- Uhorky, alma paprika, baranie rohy, feferóny (pre cca 4-5 osôb), tanier - 5,90 €
- Fľaša červeného vína - 17 €
- Spolu: 98 €
Ako spoznáte kvalitu
- správne upečené husacie mäso by malo mať ružovkastú farbu
- mäso sa samo odpája od kostí
- hnedé „očká“ sú dobrým znakom, že lokša bola pečená na platni
- správne upravená husacia pečeň má mať svetlú, a nie červenú farbu
Hody si naplánujte
Slovenský Grob je obec s vyše 800-ročnou históriou. Na husacích hodoch si sem každoročne príde pochutnať približne 75-tisíc domácich aj zahraničných návštevníkov. Netreba však zabúdať, že vo väčšine pohostinstiev sa treba na baštu objednať aspoň 24 hodín vopred.