Mnohé cesty sú lemované stánkami s obľúbeným hroznovým nápojom. Ponuka v niektorých regiónoch Slovenska ešte mierne pokrivkáva, napríklad na východe sa sezóna rozbieha až v polovici septembra. Napriek tomu predajcovia burčiaka nechýbajú ani tam. Nový Čas oslovil aj odborníka, vinára Jaroslava Žáka. Podľa predajcov je o burčiak veľký záujem, no zároveň priznávajú, že časť hrozna poškodili jarné mrazy. Najlacnejší kúpite v Partizánskom, za liter obľúbeného nápoja zaplatíte 1,90 €.
Ako ho skladovať
Jaroslav Žák, výrobný riaditeľ vinárstva Matyšák
- Burčiak v nádobe nemôže byť zatvorený, lebo pri kvasení sa produkuje oxid uhličitý, ktorý zväčšuje svoj objem. Musí byť stále zabezpečený jeho únik. Ideálne skladovanie burčiaka je na tmavom a chladnom mieste. Mal by sa vypiť do 24 hodín.
Pezinok
Adela Axamitová (76) a Ján Axamit (78)
Cena: 2 €/l
Ponuka: Irsai, Dolfender a Mopr
Hanušovce nad Topľou
Štefan Tomory
Cena: 4 €/l
Ponuka: tokajský burčiak biely aj červený
Bratislava
Ladislav Bogár (60)
Cena: 3 €/l
Ponuka: biely
Veľké Bielice (okr. Partizánske)
Anna Slivková (55)
Cena: biele: 1,90 € - 2,60 €/l , červené: 2,40 € - 2,90 €/l
Ponuka: biele - Panónia, Kinče, Pesecká, Leanka a Rúbanka, červené - Nero a Onyx