Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2016 08:30 | Šport | Futbal

Zvrat v kauze s reprezentačným futbalistom: Policajná šikana na Weissa!?

Šoféroval v nedeľu ráno slovenský futbalista Vladimír Weiss ml. (26) auto alebo nie? Televízia JOJ včera informovala, že Weiss ml. sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi po tom, čo zastavili policajti na Rázusovom nábreží v Bratislave auto, ktoré futbalista šoféroval.

V terénnom aute sa viezlo asi 10 ľudí. "Dnes pred siedmou hodinou bol z dôvodu podozrenia spáchania priestupku zastavený vodič Mercedesu G," oznámila hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Mihalíková. Policajti predviedli Weissa ml. na oddelenie na Štúrovej ulici, kde sa podrobil výsluchu.

Úplne iné svetlo do prípadu vniesol obhajca slovenského futbalistu Juraj Kuráň. Ten pre portál netky.sk tvrdí, že Weiss auto nešoféroval a všetko je to zo strany polície iba šikana na reprezentačného hráča.

Otvoriť galériu
Vladimír Weiss (28).
Zdroj: reuters

"S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré dnes večer odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena," povedal včera večer Kuráň pre netky.sk.

Otvoriť galériu

 

Podľa Weissovho právnika a výpovedí viacerých očitých svedkov, slovenský futbalový reprezentant vozidlo neriadil. "Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissovi ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť,že Vladimír Weiss vozidlo neriadil," dodal pre netky.sk Kuráň.

Informáciu dnes potvrdil Weissov obhajca aj pre TASR. "Prípad malo vyšetrovať Obvodné oddelenie Bratislava-Stred "Postup polície pokladám za šikovanie. Doteraz voči nemu nebolo znesené obvinenie. Aspoň o tom neviem. Vypovedal skutočný vodič motorového vozidla, ktorého zaražajúco nikto nepodrobil dychovej skúške. Weiss, vodič a ďalšia osoba vypovedali, že Weiss nešoféroval. Weiss nemal dôvod podrobiť sa dychovej skúške, ani lekárskej prehliadke keďže auto nešoféroval. Nemal teda zákonnú povinnosť tak urobiť," zdôraznil pre TASR obhajca Kuráň, s tým že jeho klient by sa mal v dnes predpoludním nachádzať v cele predbežného zadržania. Prípad by mala dozorovať Okresná prokuratúra Bratislava 1. Polícia sa k názoru Weissovho advokáta zatiaľ nevyjadrila.

 "V súčasnosti sa vo veci vykonávajú potrebné procesné úkony.  Obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo. Vzhľadom na aktuálnu procesnú situáciu bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť. Ako náhle to procesná situácia umožní, k veci poskytneme bližšie informácie," uviedla v pondelok pre TASR Lucia Mihalíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Hráč katarského Al-Gharafa je v Kozákovej nominácii na blížiace sa kvalifikačné zápasy proti Slovinsku (v sobotu o 20.45 hod v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. októbra o 20.45 hod v Trnave).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Exposlanec Patrick Linhart mal dopravnú nehodu.
FOTO Exposlanec Patrick Linhart havaroval! „Dnes pri mne stáli všetci anjeli...“
Sanitka odváža zranené osoby po izraelskej leteckom útoku na libanonské hlavné mesto Bejrút.
Obavy šéfov diplomacií: Agresia Izraela proti Libanonu tlačí región k totálnej vojne!
Vodič po náraze do stromu pri Kľačne bojuje o život.
Foto
Vodič po náraze do stromu bojuje o život! Desivé zábery z nehody pri Kľačne
Na bazár Borisa naviedla Laura Vizváryová, ktorá tiež prihodila svoje luxusné kúsky.
Foto
Šokujúci bazár vo vile u Kollára: Rozpredáva Boris svoje veci?! Tomuto by ste neverili
NASA (ilustračná foto)
Štart kozmického letu musela NASA odložiť: Astronautom hrozilo riziko!
Na snímke žena s dáždnikom kráča počas dažďa po Vajanského nábreží v Bratislave.
Daždivé ráno na viacerých miestach Slovenska: Čo nás čaká nasledujúce dni? Cez víkend príde ZMENA!
Republikánsky kandidát na prezidenta USA a bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump ZNOVA v strachu o svoj život: Tajné služby zistili, KTO ho ohrozuje!
Zakladateľ servera WikiLeaks Julian Assange.
Zakladateľ WikiLeaks Assange po prepustení z väznice: Prelomí mlčanie!
Predseda vlády SR Robert Fico navštívil Ministerstvo školstva.
Aktualizované
Mrazivá kontrola Ficovej pošty: V obálke našli náboj! Kto premiérovi poslal list?
Roger Federer s manželkou Mirkou.
Foto
Prečo nedáva Mirka Federerová rozhovory? Renomovaný novinár prezradil dôvod
Karolína sa skutočne stala tvárou politicko-diskusnej relácie a nahradila tak Michala Kovačiča
Foto
NÁHRADA za Kovačiča Karolína Lacová už zarezáva v Markíze: Prezradila, z čoho má OBAVY!
(ilustračné foto)
Foto
Veľká rana pre hudobný svet: Zomrel bubeník († 75) kapely ABBA!