Daniel Young, ktorý je expertom na pizzu a pozná všetky tajomstvá jej výroby priamo od neapolského pekára Enza Coccia, vyhlásil, že držanie plátku pizze za jej chrumkavú kôru je tým najhorším spôsobom, ako konzumovať obľúbenú dobrotu.
Enzo a Daniel sa zhodujú na tom, že ak skúsime zdvihnúť tradičnú neapolskú pizzu za kôrku, všetko na nej skĺzne dole a na tanieri zanechá veľký syrový zmätok, pričom na ceste zostanú len paradajkové škvrny, informuje Metro. Podľa nich je ideálnym spôsobom zložiť pizzu ako „peňaženku“ – tak bola kedysi podávaná v uliciach Neapola.
Ak chcete túto techniku vyskúšať aj vy, musíte preskočiť časť, kedy ju krájate a jednoducho ju dvakrát preložiť, pridržať so servítkom a s chuťou sa zahryznúť.
Pomocou tejto metódy zabránite, aby sa z nej dostal obsah a užijete si viac vrstiev počas jediného zahryznutia. Čo uprednostňujete vy? Zostávate verní príboru, rukám, či obľubujete trik so zavinutím?