Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2016 12:00 | Správy | Domáce správy

Dominika Cibulková dala na rady trénera Liptáka: Teraz oslavuje postup do finále!

Držala celé Slovensko v napätí. Tenistka Dominika Cibulková (27) je po prvý raz vo finále Turnaja majsteriek. Hráčka, ktorej v detstve nikto nepredpovedal hviezdnu kariéru, ale už neraz dokázala, ako hlboko sa jej neprajníci mýlili, sa dnes môže stať neoficiálnou majsterkou sveta!

Dominika v sobotňajšom semifinále vyradila po hektickom boji Rusku Kuznecovovú 1:6, 7:6, 6:4 a v boji o titul ju čaká líderka rebríčka WTA Nemka Kerberová (28), s ktorou v základnej skupine tesne prehrala. „V prvom sete ma sfúkla, ale dokázala som to zmeniť a vyhrala, pretože som bola agresívnejšia. Je to sen a neuveriteľné, že som vo finále,“ tešila sa po postupe Cibulková, ktorá Kuznecovovú zdolala už šiestykrát za sebou. A práve fakt, že s ňou pred zápasom mala pozitívnu bilanciu 5:3, sa možno trochu odrazil na vývoji úvodného dejstva. V ňom Ruska ukázala, že právom bola kedysi svetová dvojka. Slovenke dovolila uhrať iba gem!

Otvoriť galériu

Rozhodla bojovnosť

Cibulková je známa svojou enormnou bojovnosťou. V druhom sete realizovala rady svojho trénera Mateja Liptáka, a trikrát brejkla súperku. Ruska síce zakaždým stratu dotiahla a vynútila si tajbrejk, v ňom však ťahala za kratší koniec.

Otvoriť galériu

Toaleta nepomohla

Otrasená Ruska rozmýšľala, ako rozhodí svoju súperku. Odišla na toaletu a po desiatich minútach sa s úsmevom vrátila. Taktika jej veľmi nepomohla. Cibulková viedla 2:0, Ruska síce otočila na 4:2, ale nasledujúce tri gemy zase ovládla slovenská jednotka, ktorá si pri podaní Kuznecovovej vybojovala mečbal a za pomoci pásky ho premenila. „Za stavu 4:2 som nepodávala dobre. Dominika hrala agresívnejšie. Som však na seba pyšná,“ zhodnotila Kuznecovová.

Otvoriť galériu

Čo už získala

  • 894 000 USD
  • 830 rebráčkových bodov
  • 6. miesto v rebríčku WTA

Výsledky

 

dvojhra - semifinále:

  • CIBULKOVÁ (7-SR) - Kuznecovová (8-Rus.): 1:6, 7:6, 6:4
  • Kerberová (1-Nem.) - A. Radwaňská (2-Poľ.): 6:2, 6:1

štvorhra - semifinále:

  • Šafářová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - Garciová, Mladenovicová (1-Fr.): 6:3, 7:5


Ako kouč Matej Lipták hecoval svoju zverenku

Otvoriť galériu

Ženský tenis je nevyspytateľný, to fanúšikovia veľmi dobre vedia. Aj v zápase Cibulková - Kuznecovová bol vývoj ako na hojdačke. Rozhodenú myseľ hráčky však vie usmerniť ten najpovolanejší a to kouč. V prípade Mateja Liptáka to platí takmer na sto percent. Ako hecoval svoju zverenku vám môžeme priblížiť vďaka mikrofónom z lavičky.

I. set, stav 1:4: - Zober si novú raketu. Neboj sa toho. Zlepši si postavenie pri druhom servise. Opri sa do returnu. Veľa úderov máš krátkych.
Výsledok: Dominika neposlúchla a set stratila 1:6.

II. set, stav 3:4: - Nebuď váhavá, nebuď nerozhodná. Musíš to zvládnuť. Ona veľmi ľahko plánuje loptu. Keď cítiš, že si lepšia, je zbytočné ísť do returnu. Maš strašne nízke percento na prvom servise a pri druhom cítiš tlak. Buď rozhodná, choď za tým!
Výsledok: Domča otočila a išla do vedenia 5:4 a nakoniec uspela aj v tajbrejku.

III. set, stav: 2:3: - Úplne si odišla, vobec tam nie si ty. Musíš hrať ako ty. Sama jej pomáhaš, ty ju naštartuješ. Stratila si svoj mód, vráť sa k nemu. Chápeš?
Výsledok: Cibulková zápas otočila a vyhrala.

Deblová šampiónka z Masters 2002 Janette Husárová: Odvážnejšia vyhrá!

Otvoriť galériu

Cibulkovej postup do finále ocenila aj deblová šampiónka z Turnaja majsteriek v roku 2002 Janette Husárová (42). Bývalá svetová trojka zo štvorhry vyhrala Masters tesne po zisku fedcupového titulu. „Boli to nádherné emócie, ani si už veľmi nepamätám, ako som sa na finále noc predtým chystala,“ povedala pre Nový Čas Husárová. Janette bola síce jednou z najlepších deblistiek sveta, ale výsledky mala aj v singli, kde sa dostala až na 31. miesto svetového rebríčka.

Je to úžasný úspech pre Dominiku a celý slovenský tenis. Teraz však už ide o titul. Domča s Kerberovou odohrala v základnej skupine veľmi tesný zápas. Je to absolútny záver sezóny a obe hráčky do finále budú chcieť dať všetko,“ zamyslela sa Husárová. Výsledok často ovplyvní jedna loptička. Hráčka sa psychicky rozhodí a zrazu z jasného zápasu môže byť dráma s otvoreným koncom.

Otvoriť galériu

„O víťazke môže rozhodnúť hocijaká maličkosť. Naša tenistka dokázala, že má skvelú sezónu. Zo srdca jej to prajem a vo finále jej držím palce. Tie emócie stoja za to, sú úžasné,“ pokračovala Janette a Cibulkovej odkázala: „Daj do toho všetko. Môžeš vyhrať. Nezabudni, že vyhrá odvážnejšia!“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Miloš Baranec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bruselské letisko Zaventem (ilustračná fotografia).
Dve bruselské letiská rušia odlety: Pripravujú sa na štrajk, toto chcú dosiahnuť
(ilustračné foto)
Česi pracovali v britskej pobočke McDonald’s ako moderní otroci: Spali v kôlni! To nie je všetko, hrozné detaily
Foto
Kapitán belasých sa na tlačovke neubránil slzám: Silný odkaz fanúšikom!
Americký prezident Joe Biden, francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noël Barrot a šéf európskej diplomacie Josep Borrell.
Ďalšia eskalácia a pozemná operácia Izraela? Biden, Barrot aj Borell sa zhodli na jednom: Toto sa nesmie stať
Šéf strany Piráti Ivan Bartoš.
Aktualizované
Je to definitívne! Piráti odchádzajú z českej vlády: Odhlasovalo to ich Celoštátne fórum
Izraelská armáda podniká malé cielené cezhraničné výpady do Libanonu.
Napätie sa dá krájať: Izraelská armáda podniká malé cielené cezhraničné výpady do Libanonu
Harry na udeľovaní cien v Londýne.
Foto
Harry je späť v Londýne: Meghan po jeho boku chýba! Stretne sa s bratom Williamom či kráľom Karolom?
Rodina si užíva spoločné chvíle (ilustračná fotografia).
Vedci prišli s fantastickým objavom: Otcovia majú nos na... Wau, čítajte, ako na to prišli
Na snímke sprava tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss a hráč a jeho syn Vladimír Weiss ml. počas tlačovej konferencie.
Foto
Vladimír Weiss ml. pred zápasom s Manchesterom City: Chceme sa postarať o senzáciu!
(ilustračné foto)
6 hriechov, ktoré pred ZUBÁROM NEUTAJÍTE: Zbadá ich pri prvom pohľade
Český prezident Petr Pavel potvrdil odvolanie odchádzajúceho predsedu strany Piráti Ivana Bartoša z funkcie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj.
Zemetrasenie v českej politike! Je rozhodnuté: Prezident Pavel potvrdil odvolanie Bartoša
Usmiaty chlapec sa hrá so psíkom (ilustračná fotografia).
Fantázia, čo sa deje v detskom mozgu pri hre so psíkom: Vedci majú PRVÝ dôkaz, zahreje vás pri srdci