Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2016 14:00 | Šport | Tenis
FotoVideo

Dominika Cibulková o splnených snoch i veľkých plánoch: Po čom túži Domča teraz?

Bez štipky únavy, s typickým úsmevom na perách priviezla včera na Slovensko jednu z najvzácnejších tenisových trofejí a už kula ďalšie plány. Dominika Cibulková (27) v Singapure na tradičnom koncoročnom šampionáte WTA pretavila hneď dva svoje sny na realitu.

Prvý raz v kariére sa prebojovala na Turnaj majsteriek, a hneď ho aj prvý raz vyhrala. „Druhým splneným snom bolo vyberanie šiat na fotenie s trofejou. O tom som vždy ako malá snívala, že budem riešiť, čo na seba po veľkom víťazstve. Teraz som to vyriešila malými čiernymi,“ prezradila najlepšia hráčka slovenskej tenisovej histórie, ktorá dala nahliadnuť aj do svojich ďalších plánov.

? Už ste ten famózny úspech stihli aj osláviť?
- Viete, že ani nie? V hoteli to boli také skromné oslavy. Pripili sme si s realizačným tímom, keďže ešte aj v pondelok som mala ako víťazka mnoho povinností.

? Okrem iného aj povinné fotenie v gala s trofejou...
- To som si užila. Ja mám objektívy rada a teraz bol na to jeden z najfantastickejších dôvodov. Konečne som sa toho dočkala aj ja. Veď doteraz som o tom iba snívala, aby aj mňa fotili po ozaj veľkom tenisovom triumfe.

Otvoriť galériu

 

? Ako si vysvetľujete, že na to došlo?
- Najstručnejšie povedané - uverila som. Uverila som trénerovi Matejovi Liptákovi, ktorý v polovici tejto sezóny povedal, že mám na to, aby som bola svetovou päťkou. Uverila som mu aj to, čo mi kládol na srdce pred finále v Singapure, že mám na svetovú jednotku, že nemôžem dvakrát po sebe prehrať s Kerberovou.

? To finále, to ale boli nervy...
- Najmä v samom závere, však? Po pokazenom forhende mi nebolo všetko jedno. Kŕčovito som sa pozrela na môjho trénera Maťa Liptáka. Dôležité bolo, že som to rýchlo hodila za hlavu, v závere som bola mentálne silná. Tento turnaj mi dodal veľa sebavedomia. Ukázala som, že môžem zdolať aj tie najlepšie hráčky.

Otvoriť galériu

? Vlastne sa skončil váš tenisový rok. Skončil sa úžasne. Ste piata na svete, vyhrali ste štyri turnaje, sedemkrát ste boli vo finále a ste šampiónkou šampiónok. Už ste mysleli na to, aká bude budúcnosť?
- Uff, to nie. Viem však, že tento úspech mi ukázal, že si môžem dávať len tie najvyššie ciele. Napríklad aj ten, o ktorom mi mnohí hovoria, odkedy som v Singapure vyhrala. A to, že na rade je zisk grandslamového titulu. To je ďalší z mojich tenisových snov, ktorý by som si veľmi rada splnila. Viem však, že ak chce tenista uspieť na takomto podujatí, musí sa všetko zísť, musí byť dobrá forma aj pohoda. Nová sezóna bude pre mňa veľká výzva.

? Čo vás čaká v najbližších dňoch?
- Po nabitom 1. novembri ideme v stredu na dovolenku. Rovnako ako vlani na Maldivy. Potom ma čaká bratislavská tenisová exhibícia a krátky oddych v kúpeľoch, no a potom opäť drina. Ako tradične - kondička vo Vysokých Tatrách, mesiac na Floride a už sa začne opäť točiť turnajový kolotoč.

Otvoriť galériu

? Uvedomujete si, že zopakovať úspech je vždy ťažšie, ako ho dosiahnuť?
- To tiež počúvam stále častejšie. Viem však aj to, že ak nepoľavím v nastúpenej ceste, dokážem to. Tak, ako som dokázala tým, ktorí mi vzhľadom na moju výšku nedávali veľkú nádej na presadenie sa vo veľkom tenise. Viem iba jedno - chcem byť stále lepšia.

Toto Domča chce:

vyhrať grandslamový turnaj („Je jedno, či to bude Australian Open, Roland Garros, Wimbledon či US Open.“)

v rebríčku ísť stále vyššie („Svetová jednotka? To sú už vysoké čísla, ale ja vyššie chcem!“)

byť najlepším zástupcom slovenského tenisu v rebríčku („Miloš Mečíř bol štvrtý? Ja som myslela, že tretí. Takže to nie je až taký skok.“)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
6 hriechov, ktoré pred ZUBÁROM NEUTAJÍTE: Zbadá ich pri prvom pohľade
Český prezident Petr Pavel potvrdil odvolanie odchádzajúceho predsedu strany Piráti Ivana Bartoša z funkcie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj.
Zemetrasenie v českej politike! Je rozhodnuté: Prezident Pavel potvrdil odvolanie Bartoša
Usmiaty chlapec sa hrá so psíkom (ilustračná fotografia).
Fantázia, čo sa deje v detskom mozgu pri hre so psíkom: Vedci majú PRVÝ dôkaz, zahreje vás pri srdci
Zrážka v Trstíne si vyžiadala život cyklistu.
Aktualizované
Tragická zrážka cyklistu a auta pri Trnave: Senior († 69) svoj boj prehral
Foto
Pokyny z lavičky ignoroval: Kuriózny moment v podaní Vladimíra Weissa ml.
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Americký minister Blinken o smrti vodcu Hizballáhu: Bol brutálnym teroristom, tvrdí
AI model hľadá už schválené lieky, ktoré môžu liečiť aj vzácne ochorenia
Do boja proti vzácnych ochoreniam nastúpi umelá inteligencia: Čítajte, čo dokáže
Marburgova choroba (ilustračná fotografia).
Ďalšia pandémia?! V Afrike sa šíri vážna CHOROBA: Hlásia obete, liečba ešte NEEXISTUJE
Vladimir Kara-Murza bol pozvaný na udelenie Ceny Václava Havla za ľudské práva.
Foto
Dostal sa z ruského väzenia! Kara Murza prehovoril: Situácia je horšia ako ku koncu ZSSR
Policajt sa pozerá na obytnú výškovú budovu, ktorú zasiahol letecký útok izraelskej armády v Bejrúte v skorých ranných hodinách v pondelok 30. septembra 2024.
Foto
Útoky v centre Bejrútu! Desivé FOTO z miesta: Izrael tvrdí, že zabili dvoch vodcov
Bývalý majiteľ sa manželov ozval a vysvetlil, čo stojí za nálezom.
Foto
Manželom záplavy poškodili dom: Voda odhalila HANBU exmajiteľa skrytú v STENE
(ilustr. foto)
Policajná akcia v Bratislavskom kraji: Neuveríte, koľko vodičov chytili s alkoholom v krvi!