Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2016 08:02 | Správy | Domáce správy

Slováci šli cez známu cestovku do Etiópie, miesto dovolenky zažili peklo: Šoféra zastrelili pred očami turistov!

Namiesto exotických zážitkov najhorúcejšie peklo! Dobrodružná dovolenka sa pre šiestich Slovákov a štyroch Čechov v Afrike premenila na boj o život.

Cestou po Etiópii so sprievodcom ich zastavila skupina ozbrojencov. Mysleli si, že ide o lúpežné prepadnutie. Gaunerom odovzdali všetko, čo mali, no nestačilo to. O chvíľu sa stali svedkami brutálnej vraždy vodiča jedného z terénnych áut a triasli sa o vlastné životy.

 

Turisti si pobyt kúpili v cestovnej kancelárii Bubo, ktorá je zameraná na poznávacie zájazdy. Riaditeľ cestovky Ľuboš Fellner Novému Času na základe rozprávania očitých svedkov opísal desivý príbeh turistov, ktorý sa odohral južne od mesta Jimma. „Auto šoféroval miestny vodič Masfen. Po tom, ako ozbrojení muži olúpili turistov, išiel sa s nimi dohovoriť. Bez jediného upozornenia však začali po ňom strieľať,“ povedal Fellner.

Otvoriť galériu

Lupiči následne udreli do hlavy účastníčku zájazdu a ďalšieho turistu porezali. Streľbu našťastie začuli strážcovia parku a vďaka ich pohotovému príchodu ozbrojenci odišli. Podľa Fellnera sa slovenská lekárka, ktorá bola s výpravou, snažila postrelenému Masfenovi pomôcť. Odviezli ho do najbližšej dediny.

S prestrelenou ľadvinou však v ťažkých podmienkach neprežil. Po hroznom zážitku sa všetci turisti chceli okamžite vrátiť domov. „O tomto prípade vieme, naše veľvyslanectvo v Addis Abebe im poskytlo potrebnú konzulárnu asistenciu,“ povedal Peter Stano z ministerstva zahraničných vecí. Po vybavení náhradného cestovného dokladu pre Slovenku, ktorej ozbrojenci vzali pas, prileteli naši a českí turisti bezpečne na viedenské letisko.

Otvoriť galériu

Zvážte cestu do Etiópie

Riaditeľ cestovky Bubo Ľuboš Fellner tvrdí, že Etiópia je bezpečná krajina. „Každý rok tam príde milión turistov. Počas štvrťstoročia našej cestovky sa nič takéto nestalo, ani jedna tropická choroba či úmrtie, naši sprievodcovia sú veľmi dobre vyškolení. Veľmi nás to mrzí. Zastrelili nášho kamaráta Masfena, ktorý mal sedemročného syna a jeho partnerka je tehotná. Mali sa brať. Jeho rodinu chceme finančne podporiť,“ povedal Fellner.

Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 21. októbra odporúčanie, na základe ktorého „je potrebné zvážiť nevyhnutnosť cestovania do Etiópie, osobitne do oblastí federálnych štátov Oromia a Amhara. Od novembra 2015 v oromskom regióne dochádza ku konfliktom medzi demonštrantmi a bezpečnostnými zložkami Etiópskej federatívnej vlády, ktoré si už vyžiadali stovky mŕtvych. Demonštrácie sa rozšírili aj do štátu Amhara. Odporúčame vyhýbať sa aj miestnym turistickým destináciám vrátane Gondar a Bahir Dar“.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Mark a Sarah Humistonovci boli prísni rodičia.
Foto
Strašná tragédia: Mladík zastrelil rodičov († 43), († 42) aj súrodencov († 9), († 7)! Šokujúci dôvod
Výbuch obytnej budovy spôsobil smrť trom ľuďom.
Foto
Zábery, z ktorých mrazí! Explózia zrovnala obytnú budovu so zemou: Na mieste zomreli traja ľudia
Misska otvorene priznala, čo od muža očakáva.
Foto
Misska Šebestová sa pochválila NOVINKOU: Toto sú jej nové LÁSKY! Zverejnila aj FOTO
Middle aged blonde woman sits on couch at living room holding her head with her hands, feels unhappy because of headache, personal troubles, illness or bad news, she need psychological or medical support
Môžete ho mať ROKY a ani o tom NEVIETE! 9 príznakov nebezpečného NÁDORU na mozgu
Olympiáda na Slovensku? Andrej Danko oznámil začiatok rozhovorov s Maďarskom
Hasič pozoruje miesto útoku ruského bezpilotného lietadla, ktorý zabil v Kyjeve tínedžerku.
Rusi majú na svojich rukách ďalšiu nevinnú krv: Pod paľbou rakiet zomrelo niekoľko osôb, vrátane tínedžerky
2024 - Manželia sú stále zaľúbení až po uši.
Foto
Vlado Kobielsky úprimne o manželstve: Mali sme veľmi náročné obdobie! Slová o rozpade rodiny
Pohľad na iránsku metropolu Teherán v skoré sobotné ráno 26. októbra - v čase začiatku izraelského úroku.
Napätie na Blízkom východe: Hamas obvinil Izrael z eskalácie konfliktu!
(ilustračné foto).
Tragická nehoda nad oblakmi: Zrážka dvoch lietadiel ukončila tri životy, jeden stroj po náraze vzbĺkol
Veštkyňa Zana.
Horoskop od veštkyne Zany: SKLAMANIE, krivdy z minulosti i nová LÁSKA na obzore!
Červené šaty brunetke veľmi pristali.
Foto
Celeste Buckingham pokrstila nový singel tak, ako sa patrí! Všetkým ženám poslala ODKAZ
(ilustr. foto)
Vážna dopravná nehoda na R1: Auto narazilo priamo do zvodidiel! Vodiči museli cestu obchádzať