Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2016 06:00 | Správy | Domáce správy

Slováci prepadnutí v Etiópii prehovorili o horore na dovolenke: Ako nám pred očami zabili šoféra!

V nesprávnom čase na nesprávnom mieste! Šiesti Slováci a štyria Česi, ktorí dovolenkovali v Etiópii, sa stali svedkami tragédie, ktorej nerozumejú. Cestou za domorodými kmeňmi na juhu krajiny, na ktorú sa veľmi tešili, ich zastavila skupina ozbrojencov.

Gaunerov uposlúchli a dali im, čo chceli, no ani tak nezabránili brutálnej vražde miestneho mladého muža, ktorý im robil šoféra. Po otrasnom zážitku sa otrasení turisti rozhodli pre okamžitý návrat domov. Cestovná kancelária Bubo roky organizuje poznávacie zájazdy po Etiópii. Jej šéf Ľuboš Fellner tvrdí, že nikdy sa nič nestalo a to, čo sa prihodilo v noci z pondelka na utorok pri Mizan Teferi, je nešťastná náhoda.

Účastníci zájazdu, ktorí sa s nami podelili o svoje dojmy, jeho slová potvrdzujú. „Po kultúrnom severe sme sa tešili na juh, kde sme mali navštíviť domorodé kmene a spoznať ich spôsob života. Po ceste tam nás, žiaľ, prepadli ozbrojení lupiči, ktorí chceli hlavne naše peniaze,” tvrdí účastníčka zájazdu, ktorá všetko videla na vlastné oči. Jej vzali osobné veci aj pas, delegátom cestovky všetky peniaze.

Otvoriť galériu

Chceli ho zachrániť

Šéf miestnej cestovky, ktorý cestoval v prvom aute spolu s dvoma Slovenkami a mladým šoférom Masfenom, s ozbrojencami nadviazal komunikáciu. Jeden z nich potom hodil po aute kameň, ktorý trocha poranil druhú zo Sloveniek, povolaním lekárku. Masfen vystúpil z auta a vtedy sa to stalo. Jeden z mužov, ktorý sa podľa svedkov správal nekontrolovane, ho strelil do brucha. Keď sa lupiči rozutekali, lekárka sa pokúsila Masfena zachrániť. Žiaľ, už bolo neskoro. Odviezli ho do najbližšej dediny. „Šofér bol perfektný chalan. Milý, usmievavý, ochotný,” dodáva smutne slovenská lekárka. 

Všetci Slováci sú doma

Smrť vodiča turistov zasiahla, aj preto sa rozhodli nepokračovať v ceste a vrátiť sa domov. Cestovka im na druhý deň zorganizovala let do hlavného mesta. Náš veľvyslanec v hoteli okradnutej Slovenke vydal náhradný doklad a v ten istý večer odleteli do Európy. Riaditeľ CK Bubo tvrdí, že miesto, kde sa nešťastie stalo, je veľmi ďaleko od nebezpečných zón. „Dnes sú na tom území, kde sa to stalo, talianska a nemecká skupina,” uviedol v nedeľu Fellner, ktorého nešťastie mrzí. Rodinu zastreleného Masfena, ktorý mal sedemročného syna a jeho partnerka je tehotná, chcú finančne podporiť.

Otvoriť galériu
Zdroj: iStock

Je Etiópia bezpečná?

Ministerstvo zahraničných vecí 21. októbra vydalo odporúčanie, na ktorého základe by Slováci mali zvážiť nevyhnutnosť cestovania do krajiny, osobitne do oblastí štátov Oromia a Amhara. „Po poslednej vlne demonštrácií boli zaznamenané nepokoje aj v okolí hlavného mesta Addis Abeba. MZVaEZ SR z tohto dôvodu odporúča občanom SR vyhýbať sa akýmkoľvek väčším zhromaždeniam v hlavnom meste a v jeho okolí a priebežne sledovať bezpečnostnú situáciu v krajine,“ píše rezort.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: joc

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vicemajster sveta z roku 1998 Zé Carlos
Brazília v šoku: Zomrel spoluhráč Ronalda, Rivalda či Roberta Carlosa!
Emma pád neprežila.
Foto
Obrovské nešťastie: Tehotná mamička Emma zomrela po PÁDE z okna! Jej posledná FOTO láme srdce
Foto
DOTKNUTÝ sexsymbol Juraj Bača: Táto žena ho otvorene ODMIETLA! Dôvod ho zamrzel
Michal Krištof bol pred odchodom do KHL pravidelne nominovaný na reprezentačné zrazy.
Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak!
Juraj sníva o ceste okolo sveta.
Foto
Sexi herec zo seriálu Nemocnica Juraj Ďuriš: TOHTO sa najviac bojím!
(ilustračná fotografia)
Desivý útok na policajný konvoj: Hlásia viacero obetí! Hovorí sa o teroristickom útoku
(ilustračná foto)
TOTO sa v Rusku deje len výnimočne! AHA, čo sa podarilo väzňom v trestaneckej kolónii
Slovenská strelkyňa Danka Barteková.
Veľký deň Danky Bartekovej: Nevesta prítomným doslova vyrazila dych!
1973. Cher.
Foto
Všetky chcú byť ako Cher! Svetové hviezdy sa snažia napodobniť spevácku divu: AHA, čo robia
Mark a Sarah Humistonovci boli prísni rodičia.
Foto
Strašná tragédia: Mladík zastrelil rodičov († 43), († 42) aj súrodencov († 9), († 7)! Šokujúci dôvod
Na snímke podpredseda NR SR poverený jej riadením Peter Žiga (Hlas-SD).
Žiga verí, že ku kolapsu v zdravotníctve nepríde: Stále je čas na dohodu a stabilizáciu situácie, uviedol
Výbuch obytnej budovy spôsobil smrť trom ľuďom.
Foto
Zábery, z ktorých mrazí! Explózia zrovnala obytnú budovu so zemou: Na mieste zomreli traja ľudia