Aj vy rady pečiete? Chceli by ste sa pochváliť svojou špeciálnou tortou? Pošlite nám fotografie na tip@novycas.sk!
K úspechu Luciu doviedla paradoxne oslava kamarátkiných narodenín. „Upiekla som jej tortu, hoci som to nikdy predtým nerobila. Chytilo ma to však tak, že som začala piecť podľa receptov a internetu a už sa to rozbehlo,“ vraví sympatická cukrárka z Ostrova (okr. Piešťany).
Sladké dobroty v jej podaní začali mať čoraz väčší úspech – Lucia vyhrávala jednu maličkú súťaž za druhou, až napokon padlo rozhodnutie, že skúsi šťastie aj na Cukrárskom festivale v Jihlave.
„Tam to už bolo zložité, musela som vyrábať priamo pred porotou. Téma bola náročná - 700 rokov Karla IV.,“ opisuje súťaž. Vďaka víťazstvu bude ako jediná Slovenka reprezentovať našu krajinu v Miláne, kde sa súťaž Cake designer world championship bude konať o rok. „Zúčastní sa jej 20 najlepších cukrárov z 5 kontinentov. Je to pre mňa výzva a verím, že nesklamem,“ dodáva.
Kráľovská torta:
- Mramorový korpus potretý ríbezľovým džemom a pokvapkaný šťavou z mandarínok
1. plnka - parížsky krém s kúskami 72% švajčiarskej čokolády
2. plnka - šľahačkovo-mandarínková s kúskami mandarínok