Väčšina z nich pri kúpe tradične známej bagety bojuje s tým, ako ju dostať domov bez toho, aby jej kvalitu zničili rozdelením. A to najmä, keď po ňu prídu trebárs na bicykli, píše Huffington Post. Francúzi sú zvyčajne nútení vybrať si buď medzi prepolenou bagetou, ktorá po sebe navyše zanecháva neporiadok, alebo jazdou s veľkým kusom prevísajúcim von z košíka.
Pekáreň Le Darz v západnom Francúzsku však myslela na všetko, svojim zákazníkom vytvára ohnuté bagety, pri ktorých predošlé problémy nehrozia.
„Netreba ju rezať, pretože je ohnutá na dve časti. Urobili sme to pre cyklistov, no taktiež aj preto, aby sme sa zabavili. Sme vo vytržení z toho, že sa im tento nápad páči,“ povedal pracovník pekárne. Bageta v tvare U je novou verziou tradičnej dlhej bagety. Za krátky čas sa stala u Francúzov veľkým hitom. Predsa len – práve oni si na estetiku jedla veľmi potrpia.