Sladký koníček! Ľubica z Prievidze nám do redakcie poslala fotografie svojich diel. Tie nielenže vyzerajú skvele, ale určite tak aj chutia. Čitateľka pritom nie je vyučená cukrárka, všetko sa naučila sama podľa rád na internete. "Pečeniu a zdobeniu toriet v takejto podobe sa venujem asi 5 rokov. Som cukrár - amatér, samouk, pečiem len pre rodinu a blízkych priateľov," prezradila Ľubica.
Tortu s Apolónom si upiekla Ľubica na 56. narodeniny. "Pozostávala z orechového korpusu, dvoch plniek - maslovej kávovej plnky a mascarpone plnky s bielou čokoládou. Vylepšila som ju domácim ríbezľovým džemom a višňami nakladanými v rume. Poťah torty tvoril mliečny fondán Montana, z neho boli vymodelované aj figúrky," povedala cukrárka a človeku sa už len pri pomyslení zbiehajú slinky.
Ľubica ročne upečie asi 20 toriet a pečenie a zdobenie toriet je dnes jej najväčším koníčkom:"Nevynechám žiadnu príležitosť, kedy by som mohla potešiť svojich blízkych mojím sladkým dielkom."
Aj vy sa venujete pečeniu a zdobeniu toriet a chcete sa pochváliť svojimi dielami? Pošlite nám ich fotografie na tip@novycas.sk!