Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2016 11:45 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Policajné streľby na unikajúce autá v Bratislave a Kolárove: Ako sa naháňačky skončili?

Scény ako z akčného filmu! Policajti v Bratislave vypálili varovný výstrel do vzduchu kvôli vodičovi auta, ktorý unikal. Strieľalo sa aj v Kolárove (okres Komárno). Ako sa naháňačky skončili?

V bratislavskej Mlynskej doline policajti v piatok okolo siedmej hodiny prenasledovali audinu s evidenčnými číslami Českej republiky, ktorej vodič Ľubomír (31) z okresu Malacky, prichádzajúci z diaľnice D2, nerešpektoval výzvy na zastavenie a policajtom unikal. Po varovných výstreloch do vzduchu z policajnej zbrane vodič audiny narazil a muži zákona ho spacifikovali.

Otvoriť galériu

Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej vodič prechádzal z jedného jazdného pruhu do druhého bez smerového svetla, striedavo brzdil, čím obmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Na Moste Lafranconi prudko odbočil  bez smerového svetla do odbočovacieho ľavého jazdného pruhu na výjazd Karlova Ves a pokračoval na Mlynskú Dolinu. Vodič policajné výzvy na zastavenie nerešpektoval, s autom nezastavil a naďalej unikal do času, kedy na Ilkovičovej ulici v Bratislave dostal s vozidlom šmyk, prešiel do protismeru, narazil do betónového obrubníka a potom do lesného porastu. Po náraze sa vodič snažil  ujsť. Policajti ho prenasledovali a v lesnom poraste obmedzili na osobnej slobode za použitia donucovacích prostriedkov a taktiež po ôsmich varovných výstrelov do vzduchu.

Policajti zistili, že ide o vodiča, ktorý šoféroval auto aj napriek zákazu šoférovania do apríla 2018. "Ide o osobu, ktorá bola už v minulosti trestne stíhaná za viacerú majetkovú trestnú činnosť, za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, marenie výkonu úradného rozhodnutia a čin výtržníctva. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania - doplnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa.

Otvoriť galériu

 

Policajná streľba v Kolárove

Policajná hliadka v Kolárove (okres Komárno) zastavovala vo štvrtok okolo obeda osobné auto Citroën C5 s bratislavským evidenčným číslom. Vodič zastal, a keď bol vyzvaný, aby predložil doklady, najskôr sa tváril, že ich v aute hľadá. Potom zaradil rýchlosť a z miesta ušiel. Policajt na zastavenie vozidla použil varovný výstrel do vzduchu a následne dva výstrely na pneumatiky auta. Policajti unikajúceho muža v aute prenasledovali.

 

V obci Kameničná vodič nezvládol riadenie a narazil do stromu. Vystúpil z auta a snažil sa ujsť cez park. Po zadržaní a predvedení vodiča na políciu muži zákona zistili, že má od augusta uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 36 mesiacov. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa a marenie výkonu úradného rozhodnutia - informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




ilustračné foto
Besnenie na Ukrajine: Ruské nočné nálety priniesli vážne následky!
Šéf SNS Andrej Danko v spolupráci s Maďarskom pripravuje Slovensko na letné olympijské hry.
Foto
Dankov drahý megaprojekt: Bude TOTO slovenské mesto hostiť olympiádu?
Patrik Tirala sa k povolaniu psovoda dostal vďaka Maxovi. O milovaného psa sa staral do poslednej chvíle.
Foto
Dojímavá rozlúčka s policajným psom Maxíkom: VIDEO vám naženie slzy do očí! Hučiace majáky, slovenská vlajka a...
Ochranár Erik Baláž v relácii Diskusný klub so Šimonom Žďárským.
Ochranár a ekológ Erik Baláž: Prečo budú medvede agresívnejšie?
Peter Žiga: Čo hovorí na Muňkov prestup? Nie je to úplne pekné, ale...
Naša krajina obsadila v zozname deviatu priečku.
Top 10 krajín, ktoré sa v roku 2025 oplatí navštíviť: V rebríčku je aj Slovensko! Ale pozrite sa, kto nás predbehol
Niekto sa tu perfektne naučil šteňací pohľad.
Foto
Hasiči zhodili uniformy: Tieto zábery rozpália vaše dni! Aha, akých majú rozkošných spoločníkov
Na niektorých lietadlách bude stále možné vidieť značku ČSA.
Foto
Koniec veľkej éry: Posledný let Českých aerolínií po 101 rokoch! Slová pasažierov vás chytia za srdce
(ilustr. foto)
Kontroverzný pochod v Taliasku: Neofašisti si pripomenuli túto osobnosť
Českí hokejisti pózujú fotografom  po výhre vo finálovom zápase Česká republika - Švajčiarsko na 87. majstrovstvách sveta.
Česi pálili do Slovákov kvôli hráčom z KHL v reprezentácii: Teraz sami otáčajú kabát!
(ilustračné foto)
Budú v Gruzínsku protesty? Premiérka vyzvala na konkrétne kroky
Pohľad na iránsku metropolu Teherán v skoré sobotné ráno 26. októbra - v čase začiatku izraelského úroku.
Západné krajiny sú znepokojené: Vyzvali Izrael, aby neokliešťoval pôsobenie UNRWA