Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2016 11:45 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Policajné streľby na unikajúce autá v Bratislave a Kolárove: Ako sa naháňačky skončili?

Scény ako z akčného filmu! Policajti v Bratislave vypálili varovný výstrel do vzduchu kvôli vodičovi auta, ktorý unikal. Strieľalo sa aj v Kolárove (okres Komárno). Ako sa naháňačky skončili?

V bratislavskej Mlynskej doline policajti v piatok okolo siedmej hodiny prenasledovali audinu s evidenčnými číslami Českej republiky, ktorej vodič Ľubomír (31) z okresu Malacky, prichádzajúci z diaľnice D2, nerešpektoval výzvy na zastavenie a policajtom unikal. Po varovných výstreloch do vzduchu z policajnej zbrane vodič audiny narazil a muži zákona ho spacifikovali.

Otvoriť galériu

Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej vodič prechádzal z jedného jazdného pruhu do druhého bez smerového svetla, striedavo brzdil, čím obmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Na Moste Lafranconi prudko odbočil  bez smerového svetla do odbočovacieho ľavého jazdného pruhu na výjazd Karlova Ves a pokračoval na Mlynskú Dolinu. Vodič policajné výzvy na zastavenie nerešpektoval, s autom nezastavil a naďalej unikal do času, kedy na Ilkovičovej ulici v Bratislave dostal s vozidlom šmyk, prešiel do protismeru, narazil do betónového obrubníka a potom do lesného porastu. Po náraze sa vodič snažil  ujsť. Policajti ho prenasledovali a v lesnom poraste obmedzili na osobnej slobode za použitia donucovacích prostriedkov a taktiež po ôsmich varovných výstrelov do vzduchu.

Policajti zistili, že ide o vodiča, ktorý šoféroval auto aj napriek zákazu šoférovania do apríla 2018. "Ide o osobu, ktorá bola už v minulosti trestne stíhaná za viacerú majetkovú trestnú činnosť, za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, marenie výkonu úradného rozhodnutia a čin výtržníctva. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania - doplnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa.

Otvoriť galériu

 

Policajná streľba v Kolárove

Policajná hliadka v Kolárove (okres Komárno) zastavovala vo štvrtok okolo obeda osobné auto Citroën C5 s bratislavským evidenčným číslom. Vodič zastal, a keď bol vyzvaný, aby predložil doklady, najskôr sa tváril, že ich v aute hľadá. Potom zaradil rýchlosť a z miesta ušiel. Policajt na zastavenie vozidla použil varovný výstrel do vzduchu a následne dva výstrely na pneumatiky auta. Policajti unikajúceho muža v aute prenasledovali.

 

V obci Kameničná vodič nezvládol riadenie a narazil do stromu. Vystúpil z auta a snažil sa ujsť cez park. Po zadržaní a predvedení vodiča na políciu muži zákona zistili, že má od augusta uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 36 mesiacov. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa a marenie výkonu úradného rozhodnutia - informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tormová vysypala Nemcov († 52) popol v Paríži
Foto
Krásne zbohom! Tormová vysypala Nemcov († 52) popol v Paríži: Jej slová vám naženú slzy do očí
Foto
Schumacherova liečba už stála rodinu milióny: Predať museli vilu, lietadlo aj luxusné autá
Picking mushrooms in the woods
Aby ste po hubačke neutekali k lekárovi: OTRAVA hrozí aj z jedlých húb! Pozor na nebezpečnú kombináciu
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová sa zbavila Mateja Drličku.
Aktualizované
Odvolávanie Martiny Šimkovičovej: Poslanci začali rokovať o opozičnom návrhu
Na snímke hasiči zasahujú počas požiaru skládky odpadov na Zavarskej ceste v Trnave.
Zásah hasičov v Trnave: Pozrite sa, čo pohltili plamene! Je situácia pod kontrolou?
Peter Marek bol prezident cyklistického zväzu od roku 2018.
Český šport smúti: Náhle zomrel prezident zväzu († 60)!
Moderátori Milan Junior Zimnýkoval (46) a Juraj Bača (37) sú dlhoročnými tvárami obľúbenej televíznej šou Pečie celé Slovensko.
Foto
Zimnýkoval v šou Pečie celé Slovensko: Za čo mu hrozí POKUTA?! Extrémne prísne pravidlá
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Rozruch v centre mesta: Vážne za TOTO zadržala polícia ľudí?! Neuveríte, čo prezradili svedkovia
driving car on the motorway with heavy rain and fog
Začiatok týždňa v znamení výstrahy od SHMÚ: Aha, ktorého kraja sa to týka!
grandparents with grandchildren talking on video call
Nestaňte sa obeťou PODVODU! Nová taktika útočí na city: Ak vám príde takáto SMS, spozornite
Svoj vzťah potvrdili len nedávno.
Foto
Moderátor Nikodým a jeho nová láska: Idú na to zhurta! Veľký KROK
Austrálsky premiér Anthony Albanese.
Austrálsky premiér terčom kritiky: Krok, ktorý je pre obyvateľov tŕňom v oku! Nerozumie, že si týmto zavaril?