Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2016 18:43 | Šport | Hokej

Slováci si napravili chuť: S prehľadom porazili Francúzsko!

Slovenskí hokejisti obsadili na tohtoročnom Švajčiarskom pohári tretiu priečku. Rozhodol o tom sobotňajší duel, v ktorom rozstrieľali Francúzsko 6:1 a odčinili piatkový debakel 1:7 s Bielorusmi. Kľúčom k úspechu bol zlepšený pohyb, aktívny forčeking a dostatočná efektivita v zakončení.

Po debakli s Bielorusmi nastúpili Slováci v sobotu len s tromi kompletnými formáciami a na pohybe i nasadení to bolo od úvodu poznať. Aktívnejším prejavom si už po piatich minútach vypýtali presilovku, ktorú pripravenou strelou z pravého kruhu využil Dravecký. Cígerovi zverenci potvrdili úvodný gól už o 19 sekúnd, keď v nasledujúcom striedaní vyvinuli na súpera tlak a po chybe v rozohrávke udreli druhýkrát. Kudrna sa po zisku puku odhodlal k strele z otočky a prekvapil Fouquerela. Dva rýchle zásahy absolútne otupili francúzsku snahu, čo Slováci využili a na ľade dominovali. V 11. minúte viedli už 3:0 - Jánošíkove nahodenie od modrej tečoval za Fouquerela Češík a vyhnal ho z bránky. Nebyť dvoch-troch dôležitých zákrokov náhradníka Hueta, Francúzi by odišli na prestávku s oveľa vyšším prídelom.

Po zmene strán nezabránil ďalšiemu gólu už ani 41-ročný brankár, druhú presilovku v zápase využil z dorážky Hlinka. Francúzi naďalej pôsobili maximálne odovzdaným dojmom a Godlu v druhej tretine prakticky neohrozili. V defenzíve si počínali ešte horšie, keďže Hueta často nechali na slovenské prieniky samého. Po polovici stretnutia si ho v presilovke vychutnali Dravecký so zakončujúcim Mikúšom a o niekoľko sekúnd neskôr aj Cingel. Poľahky prešiel sám cez súperovu obranu a efektívnym bekhendovým zakončením "vykúpal" i Hueta. Pokračujúca francúzska bezmocnosť a nedisciplinovanosť ponúkli Slovákom niekoľko ďalších presiloviek, v ktorých už nabrala hra exhibičný charakter v plnom rozsahu.

Najlepšie minúty zápasu odohrali "Les Bleus" v úvode tretej tretiny. Pritvrdili vo fyzických súbojoch, ktoré dovtedy pravidelne prehrávali, a zvýšeným nasadením sa snažili aspoň o čestný úspech. Pred Godlu sa vďaka lepšiemu pohybu párkrát aj dostali, no vyslané pokusy nemali ani tréningový charakter. Až v 50. minúte mohol reálne ohroziť shutout slovenského brankára Bouvet, príklep z osi však nasmeroval len do žŕdky. Godla sa premiérového čistého konta napokon nedočkal, štyri minúty pred koncom ho oň obral Perret a stanovil konečný rezultát na 1:6.
 O prvenstvo na tradičnom predvianočnom turnaji zabojujú vo večernom stretnutí domáci Švajčiari s Bielorusmi.

Švajčiarsky pohár 2016 - 2. deň:
      o 3. miesto:
      Francúzsko - Slovensko 1:6 (0:3, 0:3, 1:0)
      Góly: 56. Perret (Meunier, Chakiachvili) - 6. Dravecký (Švarný), 7. Kudrna, 11. Češík (Jánošík, Bortňák), 23. Hlinka (Kudrna), 33. Mikúš (Dravecký, Švarný), 34. Cingel (Hlinka). Rozhodovali: Dipietro, Lemelin - Altmann, Gurtner, vylúčení: 6:4, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 1100 divákov
      zostavy:
      Francúzsko: Fouquerel (11. Huet) - Dame Malka, Hecquefeuille, Raux, Trabichet, Beron, Moisand, Dorey - Y. Treille, Meunier, Perret - Chakiachvili, Lacroix, S. Treille - Dusseau, Berthon, Bouvet - Arrossamena, Kara, Terrier
      Slovensko: Godla - Ďaloga, Švarný, Mikuš, Gernát, Jánošík, Čerešňák, Trška, Šedivý - Dravecký, Suja, Hlinka - Mikúš, Cingel, Kudrna - Macík, Bortňák, Češík - Mráz       

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Človek sa musí niekedy zamýšľať aj nad úplnými banalitami.
Ste unavení z každodenného rozhodovania? Nová štúdia priniesla nečakané riešenie
(ilustračné foto)
Pozor! Na území TOHTO mesta sa vyskytol nebezpečný vírus
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Vojna na Blízkom východe? Izrael po útoku na Irán: Mrazivé slová Netanjahua!
Predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok a predseda SNS Andrej Danko
Danko sa pustil do Sakovej: Dopadne ako Dolinková?! Okamžitá reakcia Šutaja Eštoka
Kysučanka objavila v obchode s potravinami medzi sladkosťami prekvapenie.
FotoVáš Tip
Bizarný NÁLEZ pri nákupe potravín: Keď to Kysučanka zbadala medzi sladkosťami, skoro ODPADLA!
(ilustračné foto)
Kvíz
Ako veľmi rozumiete poľštine? Otestujte sa! Budete prekvapení
Fotografia z miesta zásahu.
Záchranná akcia v Malej Fatre! Poľský turista náhle skolaboval: Do nemocnice ho odviezol vrtuľník
Slovinský cyklista Tadej Pogačar.
Foto
Šokujúca informácia z Pogačarovej rodiny: Extrémistický kult a únos sesternice!
Fotografia z Pásma Gazy z dňa 21.10.2024.
Krvavá noc v Pásme Gazy: Izraelský útok zasiahol obytné oblasti! Zomreli desiatky ľudí vrátane detí
(ilustračné foto)
PANIKA v Budapešti! Stovky ľudí museli evakuovať: Čo sa dialo?
Speváčka Kate Bush v mladosti.
Foto
Obrovská radosť: Legendárna speváčka ohlásila NÁVRAT! Jej hity si spievali všetci
Taliansky tréner Carlo Ancelotti.
Foto
Tréner Realu Madrid reaguje na debakel v El Clásicu: Bol to vyrovnaný zápas, až dokým...