Plávajú na dvore pri dome majiteľa Dušana Reľovského (56). Pstruhy tak môžu ísť z vody rovno na pekáč. Podľa Reľovského majú pstruhy množstvo výhod oproti kaprom. „Nemusíte sa babrať so šupinami, pečie sa aj s nimi. Prekvapujúco veľa ľudí to netuší,“ vraví podnikateľ. Podľa neho sa netreba báť kostí. „Keď sa pstruh správne vykostí, tak v ňom nezostane takmer žiadna kostička,“ vraví muž, ktorý sa zaoberá chovom pstruhov už vyše desať rokov.
Pstruhy do požadovanej veľkosti rastú dlho. „Ak ich rast neurýchľujete rôznymi podpornými prostriedkami, čo my odmietame, trvá to asi 2 roky,“ vysvetľuje chovateľ. Pstruhy z Kolačkova sa predávajú po 6 € za kg. Ak si ich chcete nachytať sami, priplatíte 20 centov. „Najradšej mám cestoviny so smotanou, zeleninou a v tom kúsky údeného pstruha,“ uzavrel Reľovský.