Niet nad na to, keď po vyčerpávajúcej prehliadke toho naj, čo Bratislava ponúka, zasadnete za reštauračný stôl a vychutnáte si vami obľúbené jedlo. Jana však v nemenovanom podniku zažila jedno sklamanie za druhým...
"Prvé bolo, že nemali halušky. Vybrala som si teda panenku s nivovou omáčkou a to bolo druhé sklamanie," hovorí znechutene čitateľka. Rozčarovaná z toho, čo jej naservírovali, si tanier s mäsom a omáčkou aj odfotila. "Nie som žiadny odborník, ale aj lajk vidí, že mäso bolo nakrájané na tenké plátky, vysušené a v smotanovej omáčke niva ani nebola cítiť," vymenúva Jana, ktorá pracuje ako predavačka a, ako priznáva, riadi sa len pocitmi "chutí-nechutí". No a tie boli po návšteve bratislavskej reštaurácie riadne rozpačité. "Proste za 8,90 € by som si predstavovala niečo viac," dodala pevne rozhodnutá, že do tohto podniku už viac nevkročí.
Fotku sme ukázali aj známemu šéfkuchárovi Vojtovi Artzovi. A hoci jedlo nemohol ani ochutnať či ovoňať, o jeho kvalite si myslí svoje. "Za cenu takmer 9 € je to, s prepáčením, hrôza. Aj keď len takto z foto neviem posúdiť chuť, ale môj dojem je, že toto patrí do kategórie obedové menu za 2,90 € alebo kantíny," nešetril kritikou uznávaný odborník. "Jedlo za takú cenu musí spĺňať nielen chuťové, ale aj vizuálne kritériá. Už na pohľad je mäso suché a omáčka riedka z nejakého lacného syra, alebo je tam toho syra ´sakra´ málo," hovorí V. Artz a pridáva svoj trik, ako čo najchutnejšie pripraviť panenku.
"Určite by som ju robil v celku a potom rozkrájal, omáčka postráda konzistenciu a farbu. Takisto by som do nej pridal nejaké nasekané čerstvé bylinky! Určite za takúto cenu by to chcelo nie nivu, ale aspoň gorgonzolu alebo francúzsky roquefort," upozorňuje šéfkuchár, ktorého na fotke zaujalo aj niečo iné. "Neviem, čo tam hľadá ten kúsok čerstvého poľníčku (valeriánky)? Pravdepodobne len pokus o dekoráciu, ktorá nevyšla. Jedlo postráda akúkoľvek myšlienku či kreativitu, čerstvosť a aj kvalitu. A podľa mňa ani len tú chuť!" zhodnotil nepodarok bratislavskej reštaurácie Vojto Artz a ukázal, aké jedlá ponúka on za 9-10 eur.
Dostali ste v reštaurácii niečo obzvlášť nechutné? Odfoťte to a spolu s komentárom pošlite na tip@novycas.sk