Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2017 13:44 | Šport | Šport mix

Vlhová po chybách bodovala vo Svetovom pohári: Najprv háčik, potom príliš zahranila

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (21) si pripísala do rebríčka Svetového pohára sedem bodov. V obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi obsadila konečné 24. miesto, keď po prvom kole figurovala na 25. priečke.

Na víťazku, domácu zjazdárku Federicu Brignoneovú, stratila 3,13 sekundy. V siedmom podujatí obrovského slalomu Vlhová zabrala po šiesty raz a celkovo sa do 30-ky v tejto disciplíne pod hlavičkou SP dostala siedmykrát. Víťazná domáca zjazdárka slávila svoj druhý triumf kariéry v SP s náskokom 55 stotín na Francúzku Tessu Worleyovú, tretia bola Brignoneovej krajanka Marta Bassinová (+0,57 s).

Dvadsaťjedenročná zašla v 1. kole 25. čas a na vedúcu Brignoneovú stratila 2,52 s. Nemala šťastie vo štvrtej bránke, kde chytila háčik a na chvíľu jej rozhodilo lyže. Drobná chybička sa však prejavila výrazne, keďže išlo o plochý úsek, kde je dôležitá čistá jazda v pravidelnom rytme. Na prvom medzičase stratila 4 desatiny a napokon sa jej manko vyšplhalo na údaj, ktorý ju od prvej desiatky delil presne poldruha sekundy. V druhej jazde jej naopak nevyšiel nájazd do strminy, kde to príliš zahranila a o pár metrov ďalej sa dostala hlboko pod bránku. Jej strata bola už pod dojazde výrazná a zaradila sa až na 4. pozíciu, z ktorej ju potom väčšina súperiek odsúvala až na konečnú, ktorou si polepšila o jednu priečku. 

Otvoriť galériu

Preteky boli dramatické, v 2. kole sa ešte pred Vlhovou dostala na čelo Švédka Sara Hectorová, ktorá zašla senzačne a dlho viedla. Až Mikaela Shiffrinová sa dostala pred ňu a keďže ale stratila sekundu, zdalo sa, že zmena na čele dlho nevydrží. Chyby americkej hviezdy však vyplývali z mimoriadne postavených bránok v strmej časti, kde nasledujúce pretekárky zlyhávali oveľa viac. Až štvrtá po 1. kole, Švajčiarka Lara Gutová svoju priamu rivalku v boji o veľký glóbus SP odsunula, ale v zatvorených bránkach mala tiež problém udržať vysoký oblúk. Podobne aj ďalšie tri pretekárky a hoci sa všetky tri dostali na pódium a udržali si svoje pozície, svojou jazdou presvedčila iba víťazka. Tá sa po chybe v hornej časti dostala do časového závozu, ktorý potom premenila na suverénne víťazstvo práve excelentným prejazdom strminy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
V obchodoch v Kalifornii už túto vec nenájdete: Guvernér ju zakázal ponúkať!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pricestoval do New Yorku: Zúčastní sa na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN
(ilustračné foto)
Polovica provincií v Ekvádore je bez elektriky: Vo viacerých oblastiach je vyhlásený červený stupeň
(ilustračné foto).
Vajnory zvýšia finančný príspevok pri narodení dieťaťa: Takouto sumou pomôžu obyvateľom!
Záchranári leteli na pomoc českému turistovi.
Poľského turistu zasiahla uvoľnená skala: Na pomoc mu museli prísť horskí záchranári
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Prekvapivé vyjadrenie Trumpa: Kandidoval by v roku 2028?
Dušan Tóth aktuálne trénuje Zvolen.
Foto
Dušan Tóth si nedal servítku pred ústa: Kompetentní by sa mali začať zaoberať výkonmi rozhodcov!
Tom Birchy
Foto
Mladík (22) utrpel infarkt, teraz radí druhým: Ak pocítite TIETO príznaky, okamžite volajte záchranku
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Ako dopadnú voľby v bývalom východnom Nemecku? Toto hovoria odhady: Scholz má dôvod oslavovať!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Vo viacerých okresoch trvajú hydrologické výstrahy: Tieto sú najviac ohrozené
(ilustračné foto).
Horská záchranná služba opäť pomáhala: Tentokrát ich potrebovala 34-ročná žena
Stovky Tunisanov v nedeľu protestovali proti prezidentovi Kajsovi Saídovi, ktorého obvinili z prehlbovania autoritárskej vlády.
Tunisania obnovili protesty proti prezidentovi: Deje sa tak dva týždne pred voľbami! Toto im prekáža