Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2017 07:33 | Šport | Tenis
Foto

Ženská dvojhra na Australian Open spoznala obe finalistky

Americká tenistka Venus Williamsová (36) sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

V úvodnom semifinále si ako nasadená trinástka poradila s krajankou CoCo Vandewegheovou 6:7 (3), 6:2, 6:3. V dueli o titul nastúpi v sobotu proti jej mladšej sestre Serene.

Otvoriť galériu
tenis
Zdroj: getty images

Vo finále úvodného grandslamu sezóny si zahrá druhýkrát, v roku 2003 podľahla v rozhodujúcom súboji v troch setoch Serene. O singlový titul na niektorom z podujatí veľkej štvorky bude bojovať po takmer osemročnej prestávke. Vandewegheová bola aktívnejšia, doplatila však na nepremieňanie brejkbalov, keď z 12 možností využila iba jedinú. V dôležitých momentoch navyše spravila príliš veľa nevynútených chýb. Už účasť medi elitným kvartetom je však pre ňu životný úspech.

Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu

Venus Williamsová sa po postupe do finále cítila ako v siedmom nebi. "Som veľmi šťastná. CoCo hrala výborne, prakticky celý zápas som sa musela brániť. Nebol tam žiadny moment, počas ktorého by som mohla trochu ubrať plyn a zrelaxovať. Počula som, že som bola v  minulosti jej vzorom a inšpiráciou, čo človeka vždy poteší. V závere zápasu to bolo o pevných nervoch. Nevyužila som veľa mečbalov, no povedala som si, že už je najvyšší čas to ukončiť. Bolo by skvelé hrať v sobotňajšom finále proti Serene, ktorá predvádza neuveriteľný tenis. Je úžasné sledovať, ako triafa údery. Verím, že ak nastúpime proti sebe, bude to vynikajúci zápas," povedala Američanka v prvom interview priamo na kurte.

Do finále aj Serena

V druhom semifinále Serena Williamsová, ktorá je šesťnásobná melbournska šampiónka, ako turnajová dvojka deklasovala Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú 6:2, 6:1.

Otvoriť galériu

Serena bude mať šancu získať 23. singlový titul z podujatí veľkej štvorky a odpútať sa v historických tabuľkách od Nemky Steffi Grafovej, s ktorou sa delí o druhé miesto. Venus si vo finále úvodného grandslamu sezóny zahrá druhýkrát, v roku 2003 podľahla sedemnásobná grandslamová víťazka v rozhodujúcom súboji práve svojej sestre. Williamsové sa naposledy stretli v grandslamovom finále vo Wimbledone 2003.

Otvoriť galériu

Mladšia zo sestier Williamsových proti Lučičovej-Baroniovej potvrdila úlohu favoritky, hrala agresívne, po prvom podaní stratila iba dva fiftíny. "Mirjana si zaslúži ovácie. V súkromnom živote si toho veľa vytrpela, počas kariéry ju sužovali mnohé zranenia. Je to krásny príbeh. Teší ma, že som zápas zvládla v dvoch setoch. Môj servis bol o niečo lepší ako v predchádzajúcich zápasoch, no stále je na čom pracovať. Teším sa na finále proti Venus, ktorá je pre mňa veľká inšpirácia. Zaslúži si uznanie za to, čo na Australian Open predvádza. Vzájomná bilancia hovorí v môj prospech, vediem na zápasy 15:11, no finále grandslamu je špecifické," povedala bývalá svetová jednotka.

 

Ženy - dvojhra - semifinále:

Venus Williamsová (13-USA) - CoCo Vandewegheová (USA) 6:7 (3), 6:2, 6:3.

Serena Williamsová (2-USA) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) 6:2, 6:1.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Man breathing on his hands to keep them warm
Slováci, pripravte sa: To, čo príde v noci a skoro ráno, tu už dlho nebolo!
České polícia (Ilustračné foto).
Novodobé OTROCTVO: 16 Čechov pracovalo v NEĽUDSKÝCH podmienkach! 30 hodinové zmeny, život v drevenici a...
Refugees on a big rubber boat in the middle of the sea that require help. Sea with people in the water asking for help. Migrants crossing the sea
Pri pobreží Tuniska sa potopil čln: Zahynulo niekoľko ľudí vrátane detí!
Zuzana Šebová
Foto
Úprimné PRIZNANIE herečky Zuzany Šebovej: TOTO ma aj po rokoch vie dostať DOLE!
Huliak si odsunul stoličku a nešťastne spadol na zem.
Váš Tip
Huliak EXKLUZÍVNE prehovoril o páde zo stoličky: Tvrdá reakcia voči STVR! Aké sú jeho zranenia?
Policajti počas akcie s krycím názvom „KVETINÁR“ vykonali dve domové prehliadky.
Razia v bratislavskom podniku vyvolala otázky: Zhrozený bol aj Vallo! TOTO je vysvetlenie
Dmitrij Peskov.
Kremeľ odsúdil smrť lídra Hizballáhu: Je veľký konflikt na spadnutie?! Peskov hovorí o katastrofe
ilustračné foto
Foto
Zlé správy z Ukrajiny: Rusko už kontroluje VEĽKÚ časť územia! Teraz sa im podarilo aj...
Víťazka Ruže pre nevestu už vzťah s politikom netají.
ROZCHOD Lučkovej a Gyimesiho! Kráska to UKONČILA, šokovaný politik o NIČOM NEVIE
Huliak sa obul do Plavákovej!
Foto
Plaváková podá žalobu voči Huliakovi! To však nie je všetko: Hrozné, čo musí zažívať
V zámorí vytvorili pred štartom sezóny rebríček TOP 50 hokejistov: Nájdete v ňom aj Slováka?
K veľmi vážnej nehode došlo na ceste z Kežmarku do Huncoviec.
Foto
Šialená nehoda: Zázrak, že nikto nezomrel! FOTO hovorí za všetko