Existuje rad potravín, ktoré môžu zlým uskladnením stratiť svoju nutričnú hodnotu, chuť a vzhľad. Deje sa to najmä pri nízkych teplotách, týchto 12 potravín by ste teda v chladničke určite nemali skladovať, píše brightside.me.
Avokádo
Keď dáte nezrelé avokádo do chladničky, rýchlo absorbuje vlhkosť a zmäkne. Najlepšie urobíte, ak ho necháte v miske pri izbovej teplote.
Zemiaky
Zemiaky zostanú príjemne sladké, keď ich budete skladovať v papierovej taške pri teplote 7°С.
Čokoláda
Pri nízkych teplotách stráca čokoláda svoju prirodzenú chuť.
Tropické ovocie
V chladničke rýchlo zhnije. Preto sa odporúča zabaliť ho do papiera a skladovať ho na suchom a tmavom mieste.
Bazalka
Chladnička nie je dobrý miestom pre bazalku. Pri nízkej teplote rýchlo zvädne a absorbuje pachy z ďalších potravín. Dajte ju do šálky s vodou ako rezané kvety.
Fazuľové struky
V chlade stratia struky svoje užitočné vlastnosti. Dajte preto radšej prednosť ich úplnému zmrazeniu.
Cibuľa
Cibuľa v chladničke skôr zmäkne. Nadmerná vlhkosť môže spôsobiť výskyt škodlivých baktérií a plesní.
Olivový olej
Mal by sa skladovať pri teplotách od +12 do +16°C.
Med
Chlad a vlhkosť zvyšuje rýchlosť kryštalizácie medu. V dôsledku toho rýchlo stráca svoju chuť a výživné hodnoty. Stačí, ak ho budete skladovať pri izbovej teplote.
Paradajky
Chlad zastavuje u rajčín proces dozrievania. Okrem toho mení ich chuť a konzistenciu.
Chlieb a pečivo
Niektorí si myslia, že chlieb udržia v chladničke dlhšie čerstvý. Opak je pravdou, chlieb v chladničke skôr zatuchne.
Banány
V chlade rýchlo sčernejú a vyzerajú potom neatraktívne. Ak zbadáte v obchode banány s čiernymi škvrnami, dôvodom je ich zlé uskladnenie.