Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2017 09:02 | Šport | Futbal
FotoVideo

Eufória Barcelony: Úžasný Neymar, neskutočný záver a sporné penalty

Že je vo futbale možné všetko? Odpoveď vám dám Lionel Messi a spol.! Futbalisti Barcelony dokázali v odvete osemfinále Ligy majstrov kúsok, na ktorý sa bude ešte veľmi dlho spomínať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Nielenže oslávili postup po úžasnej výhre 6:1, ale posledné tri góly dali navyše v posledných siedmich minútach! Jediné, čo fantastický večer zverencov Luisa Enriqueho kalí, boli dve sporné penalty. Hlavne tá na Luisa Suáreza.

Barcelona išla do zápasu proti PSG s debaklom 0:4 a s minimálnou šancou na postup. Lenže rozprávajte to hráčom, ktorí tvoria históriu. Trvalo len tri minúty, než sa zaplnený Camp Nou mohol prvýkrát radovať. To sa presadil dôrazný a pohotový Luis Suárez.

Otvoriť galériu

Už o chvíľu to mohlo byť 2:0, lenže nádherná Neymarova strela bránku PSG tesne minula. Domáci sa ale predsa len pred polčasom dočkali. Tentokrát v tom mal prsty Andrés Iniesta, ktorý brilantnou pätičkou donútil k vlastnému gólu Kurzawa.

 

Po prestávke už sa ale predviedli najväčšie ofenzívne esá. Neymar prepadol cez brániaceho hráča a kopala sa trochu sporná penalta. Tú neomylne premenil Lionel Messi. 3:0. Barcelone stačil jeden gól k predĺženiu. A vyzeralo to, že ich nasype pokojne ešte viac.

Lenže nielen Barcelona má vo svojom útoku hráča top kvality. Futbalovým zabijakom je tiež Edinson Cavani a dokázal to v 62. minúte. Po sklepnutí Kurzawa sa nádherne oprel do lopty a gólman Ter Stegen bol bez šance.

Skvelý Neymar a sporná penalta

Malo byť rozhodnuté. Zvlášť, keď sa Barcelone dlho nedarilo dať štvrtý gól. Až v 88. minúte sa postavil k priamemu kopu Neymar a trafil sa úplne luxusne. 4:1. Napriek tomu nikto nečakal, že sa ešte niečo stane. Kozmetická úprava.

No, ale nebola by to Barcelona, ​​aby niečo vzdala. A navyše prišla 90. minúta a jednoznačne najspornejší moment celého úžasného zápasu. Útočník Luis Suárez po minimálnom kontakte s obranca spadol a vymodlil si penaltu.

Otvoriť galériu
Pritom pár desiatok minút predtým to Suárez skúšal dosť podobne a rozhodca mu udelil žltú kartu za simulovanie. To mohol aj tu, o penaltu skutočne nešlo. Lenže tentoraz "to" Suárezovi vyšlo. Pokutový kop si vzal Neymar a rovnako ako predtým Messi nemal problém.

A práve Brazílčan, ktorý hral celý zápas fantasticky, bol kľúčovým mužom aj v závere stretnutia. V 95. minúte bol na polovici ihriska faulovaný vysunutý brankár Ter Stegen a loptu si vzal Neymar.

Prvý center síce hostia odvrátili, ale Neymar si vzal loptu znova. Výborne naznačil, urobil kľučku a ľavačkou poslal nadýchaný center do pokutového územia hostí. Tam sa zjavil striedajúci Sergi Roberto a dotlačil loptu do siete. Odštartoval tým neskutočnú eufóriu.

Otvoriť galériu
Aby nie, Barcelona po výhre 6:1 oslávila veľkolepý postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Katalánsky celok navyše tvoril históriu, pretože bol prvým, komu sa to podarilo po prehre 0:4 z úvodného zápasu.

"Nemôžem tomu uveriť, bolo to bláznivé a neskutočné. Vďaka patrí všetkým v tíme, klubu i fanúšikom. Bol to špeciálny večer a ťažko sa hľadajú slová," povedal stredopoliar Barcelony Ivan Rakitič.

"Museli sme veriť aj v nemožné. Výsledok 0:4 z Paríža bol krutý a veľmi sme to schytávali, ale naša reakcia bola výnimočná. Chceme v tom pokračovať," doplnil chorvátsky reprezentant.

Barcelona tak prežila noc, na ktorú sa bude spomínať veľmi dlho. Len hráči a fanúšikovia PSG budú chcieť veľmi rýchlo zabudnúť...

Ohlasy médii:

 FRANCÚZSKO:
      L'Equipe: "Historická potopa. Prvýkrát v Lige majstrov sa niektoré mužstvo dokázalo vyhrabať zo štvorgólového manka. Barcelona po prehre 0:4 v Paríži v domácej odvete proti odovzdanému súperovi využila ponúknuté chyby a po víťazstve 6:1 postúpila do štvrťfinále."
      Le Figaro: "Nič nie je nemožné. Paríž smúti, v Barcelone vypukla nefalšovaná futbalová fiesta."
      leparisien.fr: "Prehra, ktorá tak bolí. PSG prehrával 0:3 a rútil sa do priepasti, gól Cavaniho však opäť vrátil do jeho radov pokoj. Nakoniec však francúzsky majster neudržal postupový náskok, prehral 1:6 a negatívnym spôsobom sa zapísal do dejín súťaže."

      ŠPANIELSKO:
      Marca: "Historická chvíľa. Nádherný večer na Camp Nou, Barcelona dokázala zvrátiť prehru 0:4 z Paríža a po triumfe 6:1 postupuje do štvrťfinále Ligy majstrov."
      elpais.com: "Hrdinský výkon barcelonských bojovníkov. Ešte žiadnemu tímu sa nepodarilo postúpiť po prehre 0:4 v prvom zápase."
      elmundo.es: "Víťazstvo 6:1 nad PSG vojde do histórie. Barcelona po góle Cavaniho prestala veriť v zázrak, ktorý sa však napokon udial. V 95. minúte premenil sen na skutočnosť Sergi Roberto."

      EURÓPA:
      kicker.de: "Futbal niekedy prináša senzačné obraty. Jeden taký sa podaril Barcelone, ktorá vytrhla postupové tromfy z rúk PSG. Fantázia! Odpisovaný tím Luisa Enriqueho sa opäť stal jeden z topfavoritov na víťazstvo v Lige majstrov."
      idnes.cz: "Barcelona predviedla futbalový zázrak. Parížu dala šesť gólov a postupuje."
      efotbal.cz: "Neuveriteľný barcelonský zázrak sa zapíše do dejín."
      gazeta.pl: "Fenomenálne galapredstavenie! Trojgólový uragán Barcelony v záverečných siedmich minútach. Infarktový scenár zabezpečil Kataláncom postup do štvrťfinále."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



O príčine vyhynutia mamutov vzniklo množstvo teórií.
Foto
Ako vyhynuli mamuty? Prevratná teória môže všetko zmeniť! Pravekých obrov mohla vyhubiť dnes už bežná vec
Kadyrov si na vozidlo nechal pripevniť guľomet.
Čečenský vodca má na Muska ťažké srdce: Elon, prečo si mi vypol Cybertruck ?
Filmová Khetanna
Foto
Lego stavebnica, ktorú musí mať každý fanúšik Hviezdnych vojen: Spomínate si, komu patrila táto ikonická loď?
Filling glass with tap water. Modern faucet and sink in home kitchen. Man pouring fresh drink to cup.
V pitnej vode objavili niečo nebezpečné: Okamžitý zákaz konzumácie!
Mozartova hudba je vo svete veľmi obľúbená (ilustračné foto).
Náhodný objav, ktorý prepíše dejiny hudby: Našla sa doteraz neznáma Mozartova skladba
Ruský opozičný politik Vladimir Kara-Murza.
Známy ruský opozičný politik šokoval vyhlásením: Putin čoskoro odíde...
Atentát na Donalda Trumpa.
Atentát na Trumpa: Vyšetrovanie tajnej služby zistilo niečo závažné!
Čilský rozhodca Carlos Chandía už kariéru ukončil.
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh