Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2017 09:02 | Šport | Futbal
FotoVideo

Eufória Barcelony: Úžasný Neymar, neskutočný záver a sporné penalty

Že je vo futbale možné všetko? Odpoveď vám dám Lionel Messi a spol.! Futbalisti Barcelony dokázali v odvete osemfinále Ligy majstrov kúsok, na ktorý sa bude ešte veľmi dlho spomínať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Nielenže oslávili postup po úžasnej výhre 6:1, ale posledné tri góly dali navyše v posledných siedmich minútach! Jediné, čo fantastický večer zverencov Luisa Enriqueho kalí, boli dve sporné penalty. Hlavne tá na Luisa Suáreza.

Barcelona išla do zápasu proti PSG s debaklom 0:4 a s minimálnou šancou na postup. Lenže rozprávajte to hráčom, ktorí tvoria históriu. Trvalo len tri minúty, než sa zaplnený Camp Nou mohol prvýkrát radovať. To sa presadil dôrazný a pohotový Luis Suárez.

Otvoriť galériu

Už o chvíľu to mohlo byť 2:0, lenže nádherná Neymarova strela bránku PSG tesne minula. Domáci sa ale predsa len pred polčasom dočkali. Tentokrát v tom mal prsty Andrés Iniesta, ktorý brilantnou pätičkou donútil k vlastnému gólu Kurzawa.

 

Po prestávke už sa ale predviedli najväčšie ofenzívne esá. Neymar prepadol cez brániaceho hráča a kopala sa trochu sporná penalta. Tú neomylne premenil Lionel Messi. 3:0. Barcelone stačil jeden gól k predĺženiu. A vyzeralo to, že ich nasype pokojne ešte viac.

Lenže nielen Barcelona má vo svojom útoku hráča top kvality. Futbalovým zabijakom je tiež Edinson Cavani a dokázal to v 62. minúte. Po sklepnutí Kurzawa sa nádherne oprel do lopty a gólman Ter Stegen bol bez šance.

Skvelý Neymar a sporná penalta

Malo byť rozhodnuté. Zvlášť, keď sa Barcelone dlho nedarilo dať štvrtý gól. Až v 88. minúte sa postavil k priamemu kopu Neymar a trafil sa úplne luxusne. 4:1. Napriek tomu nikto nečakal, že sa ešte niečo stane. Kozmetická úprava.

No, ale nebola by to Barcelona, ​​aby niečo vzdala. A navyše prišla 90. minúta a jednoznačne najspornejší moment celého úžasného zápasu. Útočník Luis Suárez po minimálnom kontakte s obranca spadol a vymodlil si penaltu.

Otvoriť galériu
Pritom pár desiatok minút predtým to Suárez skúšal dosť podobne a rozhodca mu udelil žltú kartu za simulovanie. To mohol aj tu, o penaltu skutočne nešlo. Lenže tentoraz "to" Suárezovi vyšlo. Pokutový kop si vzal Neymar a rovnako ako predtým Messi nemal problém.

A práve Brazílčan, ktorý hral celý zápas fantasticky, bol kľúčovým mužom aj v závere stretnutia. V 95. minúte bol na polovici ihriska faulovaný vysunutý brankár Ter Stegen a loptu si vzal Neymar.

Prvý center síce hostia odvrátili, ale Neymar si vzal loptu znova. Výborne naznačil, urobil kľučku a ľavačkou poslal nadýchaný center do pokutového územia hostí. Tam sa zjavil striedajúci Sergi Roberto a dotlačil loptu do siete. Odštartoval tým neskutočnú eufóriu.

Otvoriť galériu
Aby nie, Barcelona po výhre 6:1 oslávila veľkolepý postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Katalánsky celok navyše tvoril históriu, pretože bol prvým, komu sa to podarilo po prehre 0:4 z úvodného zápasu.

"Nemôžem tomu uveriť, bolo to bláznivé a neskutočné. Vďaka patrí všetkým v tíme, klubu i fanúšikom. Bol to špeciálny večer a ťažko sa hľadajú slová," povedal stredopoliar Barcelony Ivan Rakitič.

"Museli sme veriť aj v nemožné. Výsledok 0:4 z Paríža bol krutý a veľmi sme to schytávali, ale naša reakcia bola výnimočná. Chceme v tom pokračovať," doplnil chorvátsky reprezentant.

Barcelona tak prežila noc, na ktorú sa bude spomínať veľmi dlho. Len hráči a fanúšikovia PSG budú chcieť veľmi rýchlo zabudnúť...

Ohlasy médii:

 FRANCÚZSKO:
      L'Equipe: "Historická potopa. Prvýkrát v Lige majstrov sa niektoré mužstvo dokázalo vyhrabať zo štvorgólového manka. Barcelona po prehre 0:4 v Paríži v domácej odvete proti odovzdanému súperovi využila ponúknuté chyby a po víťazstve 6:1 postúpila do štvrťfinále."
      Le Figaro: "Nič nie je nemožné. Paríž smúti, v Barcelone vypukla nefalšovaná futbalová fiesta."
      leparisien.fr: "Prehra, ktorá tak bolí. PSG prehrával 0:3 a rútil sa do priepasti, gól Cavaniho však opäť vrátil do jeho radov pokoj. Nakoniec však francúzsky majster neudržal postupový náskok, prehral 1:6 a negatívnym spôsobom sa zapísal do dejín súťaže."

      ŠPANIELSKO:
      Marca: "Historická chvíľa. Nádherný večer na Camp Nou, Barcelona dokázala zvrátiť prehru 0:4 z Paríža a po triumfe 6:1 postupuje do štvrťfinále Ligy majstrov."
      elpais.com: "Hrdinský výkon barcelonských bojovníkov. Ešte žiadnemu tímu sa nepodarilo postúpiť po prehre 0:4 v prvom zápase."
      elmundo.es: "Víťazstvo 6:1 nad PSG vojde do histórie. Barcelona po góle Cavaniho prestala veriť v zázrak, ktorý sa však napokon udial. V 95. minúte premenil sen na skutočnosť Sergi Roberto."

      EURÓPA:
      kicker.de: "Futbal niekedy prináša senzačné obraty. Jeden taký sa podaril Barcelone, ktorá vytrhla postupové tromfy z rúk PSG. Fantázia! Odpisovaný tím Luisa Enriqueho sa opäť stal jeden z topfavoritov na víťazstvo v Lige majstrov."
      idnes.cz: "Barcelona predviedla futbalový zázrak. Parížu dala šesť gólov a postupuje."
      efotbal.cz: "Neuveriteľný barcelonský zázrak sa zapíše do dejín."
      gazeta.pl: "Fenomenálne galapredstavenie! Trojgólový uragán Barcelony v záverečných siedmich minútach. Infarktový scenár zabezpečil Kataláncom postup do štvrťfinále."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Statný kuchár Kemkovi poriadne vylepí.
V šou Možné je všetko lietali facky! Martin Novák si pre Kemku pripraví nezabudnuteľnú odvetu
Päťnásobný majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa (60) už 7 rokov nemal v rukách činky a je bez poriadnej strechy nad hlavou.
Foto
Z kulturistu Adama Cibuľu je bezdomovec: Šampión ŽOBRE na ulici a stravu hľadá v kontajneroch!
(ilustračné foto)
Váš Tip
Slovenskí vedci na misii v Tichom oceáne: Aká je pravdepodobnosť, že človeka zraní vesmírny odpad?
(ilustračné foto)
Irán predstavil vylepšenú výzbroj v tom najnevhodnejšom čase: Napätie na Blízkom východe by sa dalo krájať
Foto
Zásadné zmeny v živote Slafkovského: Teraz sa pochválil aj novým luxusným kúskom
Len pred pár dňami sa syn Roba Beňa († 54) postavil pred markizácke kamery v ich úspešnom seriáli Dunaj.
Foto
Syn Roba Beňa († 54) kráča v jeho šľapajach: PREMIÉRA pred kamerami! Tínedžer debutoval v úspešnom seriáli
Jana Gantnerová - Vo Svetovom pohári bola v prvej desiatke 29-krát.
Foto
Absolventi športového gymnázia: Stretnutie po 50 rokoch! Aké esá vyrástli v unikátnej lyžiarskej triede?
Na snímke zaplavené nábrežie Dunaja v centre Budapešti v piatok 20. septembra 2024.
Dunaj narobil poriadny ROZRUCH, evakuácia pacientov v nemocnici: Hrozilo, že dôjde k…
Chrápanie môže byť predzvesťou vážneho ochorenia (ilustračná fotografia).
Robí vám chrápanie zo života peklo? POZOR, nie je to len nepríjemnosť: Skúste tieto TRIKY
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
AktualizovanéFoto
Most v banskobystrickej Kremničke CHÁTRAL: Mesto prijalo rozhodnutie, stavbu začali BÚRAŤ
(ilustračné foto)
Astronomická jeseň je ZA ROHOM, oproti minulému roku nastala ZMENA: Dôvod je prostý
Foto
Vstup do Ligy majstrov belasým nevyšiel: Bude Slovan fackovací panák?