Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2017 10:01 | Šport | Hokej

Reprezentant Samuel Fereta sa postaral o poriadny rozruch: Je mi to ľúto, chcel som byť frajer!

Jedným z najväčších prekvapení v príprave A-tímu a olympijského výberu hokejistov Slovenska na MS 2017 bolo meno Samuel Fereta (18).

Talentovaný obranca Slovana Bratislava a juniorský reprezentant získava pri senioroch skúsenosti, no na druhej strane šokoval fotografiami extrémnej pravice, ktoré mal zverejnené na sociálnej sieti. Konto si už zrušil a ospravedlnil sa s konštatovaním, že išlo o mladícku nerozvážnosť.

Otvoriť galériu
hokej
Zdroj: instagram

Sociálne siete sú v mnohom nápomocné, no na druhej strane dokážu byť aj nebezpečné. Svoje o tom vedia i viacerí športovci, ktorých dobehla minulosť. Najnovším príkadom je slovenský reprezentant do 18 rokov Samuel Fereta, ktorý sa v tíme SR 18 predstavil aj na prestížnom Hlinkovom memoriáli a v KHL ho draftoval Traktor Čeľabinsk. V športovom svete si buduje dobré meno, no zbytočne si ho ohrozil fotografiami či kolážami blízkymi extrémnej pravici, či dokonca fašizmu.

„Ku krajnej pravici či extrémizmu nemám žiadny vzťah a vôbec to neriešim! Bolo to z puberty, keď som si ešte myslel, že som frajer, a na sociálnej sieti som to tam dal náhodou. Už rok chodím na cirkevnú školu a tam by mi akýkoľvek extrémizmus, pochopiteľne, nedovolili, resp. by ma tam ani nezobrali,“ vysvetlil pre médiá Samuel Fereta.

Otvoriť galériu
hokej
Zdroj: instagram

 

Ten si po pondelňajšom reprezentačnom zraze konto na sociálnej sieti rýchlo zmazal a za celým tak dal bodku. „Bola to mladícka hlúposť a nerozvážnosť, čo ma teraz mrzí. Dobehla ma minulosť, je to už dávno za mnou. Teraz som rád, že som dostal príležitosť byť v reprezentácii s chalanmi a na tréningoch so seniormi mám šancu sa opäť posunúť,“ dodal Fereta.

V každom prípade sa však opäť potvrdilo, že hlavne mladí športovci si musia dávať veľký pozor, čo si dávajú na sociálne siete, prípadne čo uverejňujú a školenia v tejto oblasti, ktoré viaceré zväzy či federácie pre reprezentantov organizujú, majú zmysel.

Reakcia prezidenta SZĽH Martina Kohúta:

Otvoriť galériu
hokej
Zdroj: mp

„Do jednotlivých nominácií nezasahujem, ale spolieham sa na odborníkov a profesionálov. Je nemysliteľné, aby akýkoľvek reprezentant popieral princípy, zásady a hodnoty, na ktorých stoja piliere všetkých demokratických štátov, nielen Slovenska. Schvaľovanie, šírenie alebo sympatizovanie s akýmkoľvek druhom extrémizmu nie je prípustné v podmienkach národného športového zväzu, ktorým SZĽH je. Ale nie je to len o športových zväzoch a kluboch, je to aj o školách a najmä rodičoch. Zodpovednosť nesieme spoločne. Po mojom nástupe do vedenia SZĽH sme začali hráčom organizovať komunikačné tréningy, absolvovali ich ako juniorská reprezentácia, tak výber do 18 rokov a budeme v tom rovnako intenzívne pokračovať.“

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rag

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



K incidentu došlo pred budovou internátu v Liptovskom Hrádku.
Váš Tip
Dráma na internáte v Liptovskom Hrádku! Študenti majú STRACH: Agresor sa nám vyhráža a vlámal sa dovnútra
Nový generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zdravia na tlačovej konferencii v Kyjeve vo štvrtok 3. októbra 2024.
Zelenskyj chce Ukrajinu v NATO a... Opatrná reakcia šéfa aliancie!
Pohľad na hlavné mesto Číny, Peking.
Pri zrútení budovy zomrelo vyše 50 ľudí: Po mesiacoch prišlo to, na čo pozostalí čakali
(ilustračné foto)
Rúti sa na nás VÍCHRICA? Výstrahy pred silným vetrom platia pre tieto okresy
Katka Feldeková pochovala milovaného manžela Richarda († 55).
Foto
Katka Feldeková pochovala milovaného manžela († 55): TAKTO si chce naposledy zaspomínať na Riška!
Farár svoje konanie neskôr vysvetlil.
Nehorázne, pri čom načapali kňaza: Uf, to mu nedovoľuje zákon ani Biblia!
Ilustračné foto.
Vodiči, obrňte sa trpezlivosťou: Kolóna na diaľnici v smere do Bratislavy! Zdržíte sa aj 45 minút
Pensioner woman holding in hands wallet with money.
Šetria si Slováci na dôchodok? Aha, koľko z nich sa spolieha na štát!
(ilustračné foto)
Zbytočná tragédia! Stačila sekunda a škôlkarka († 3) zomrela: Kde boli rodičia?
Posledná cesta ikony boxu v Galante.
Posledná cesta ikony boxu: Dojímavé slová Tomiho Kida otcovi do neba
Telá Jozefa a Viery našli v jednom z rodinných domov v Trnave.
Aktualizované
Nejasnosti okolo smrti partnerov v Trnave: Zarážajúce informácie o obetiach! Prípad má niekoľko verzií
Predseda vlády SR Robert Fico.
Robert Fico odcestoval zo Slovenska: Premiér mieri na dôležité zasadnutie