Ak sa britská kráľovná nezúčastňuje banketov, kde sa nevyhýba takmer ničomu, nekonzumuje škroby. Pri obede alebo večeri by ste na jej tanieri zaručene nenašli cestoviny alebo zemiaky. Podľa bývalého šéfkuchára Darrena McGradyho je práve zdravá strava tajomstvom jej dlhovekosti, píše The Sun. McGrady pracoval v kráľovskej kuchyni 15 rokov.
Alžbea II. si prísne stráži príjem sacharidov a je väčšinou grilované ryby alebo kuracie mäso. Miesto klasických príloh si vyberá rôznu zeleninu alebo misku šalátu. Jedna z mála zdravých potravín, ktorým sa vyhýba, je cesnak. ,,Nikdy nesmieme podávať nič, v čom je cesnak alebo priveľa cibule. Tiež nemôžeme podávať surové mäso. Kráľovná je mäso vždy úplne prepečené," prezradil McGrady.
Aj kráľovná občas podľahne sladkému a dopraje si čokoládovo-sušienkovú tortu. ,,Čokoládovo-sušienková torta je jediný zákusok, ktorý si dá každý deň, až kým ho celý nezje," dodal šéfkuchár.