Združenie európskych výrobcov piva zasvätilo svoju tohtoročnú výročnú konferenciu práve téme piva a jeho blahodarných účinkov na ľudský organizmus. Vedci zo všetkých kútov Európy na nej oznámili výsledky svojho bádania. Podľa rakúskeho profesora Manfreda Wanzla pivo obsahuje látky, ktoré znižujú riziko Alzheimerovej choroby. Britský profesor Jonathan Powell dokazoval, že pivo obsahuje prírodný silikón, ktorý posilňuje kosti a bráni osteoporóze. Jean-Michel Lecerf z Pasteurovho inštitútu vo Francúzsku zistil, že jačmeň a chmeľ prítomné v pive podporujú zdravú životosprávu a podľa nemeckého vedca Norberta Franka práve chmeľ funguje ako účinná látka proti vzniku rakoviny. Profesor Arne Astrud z Dánska na grafoch dokazoval, že ľahké popíjanie piva odďaľuje riziko infarktu a španielski vedci zas skúmajú blahodarné účinky piva na imunitný systém. Na jednu vec však nesmieme zabudnúť: jeho účinky platia len pri miernej konzumácii piva.
Pivo: Kedy pomáha?
- znižuje riziko Alzheimerovej choroby
- posilňuje kosti, bráni osteoporóze
- podporuje zdravú životosprávu
- pôsobí proti vzniku rakoviny
- odďaľuje riziko infarktu
- blahodarne pôsobí na imunitu
Európski vedci zhodne tvrdia: Pivo prospieva zdraviu
LONDÝN - To, čo milovníci
zlatého moku tvrdili už
dávno, teraz potvrdili aj
vedci. Pivo je podľa najväčších
európskych vedeckých
kapacít, podobne
ako víno, prospešné
zdraviu. A to hneď v súvislosti
s viacerými zdravotnými
ťažkosťami.