Na výber ponúka niekoľko druhov parených buchiet. Majiteľ Tomáš (24) tvrdí, že chutia ako od babičky. Všetky ingrediencie, ktoré pri ich výrobe používa, sú totiž domáce.
Buchtáreň na Slovensku fungovala minulý rok ako pouličný stánok. Predaj dobrôt sa však podnikateľovi Tomášovi (24) osvedčil, tak si s kamarátom otvoril kamennú prevádzku. „Chceli sme prísť s niečím novým. Rozhodli sme sa založiť si buchtáreň, lebo nič také tu nie je. Boli tu rôzne sladké veci, ale domáce parené buchty nie,“ vraví Tomáš. Ešte pred otvorením prevádzky prišli dobroty ochutnať tie najpovolanejšie osoby - babičky, ktoré ich robievajú svojim deťom a vnúčatám už desiatky rokov!
Tie potvrdili, že sú rovnaké, akoby vznikali v domácej kuchyni. Tomáš však výrobné tajomstvo odmieta prezradiť. „Môj recept je tajný. Pochádza od otca spolumajiteľa. Môžem prezradiť len toľko, že tam nedávame žiadne éčka. Sú také domáce ako od babičky,“ vysvetľuje a dodáva, že tu nájdete až 8 druhov s rôznymi posýpkami. Novinkou sú buchty s mletým mäsom, so slaninkou a s cibuľou.
Ako prebieha výroba u babičky
Trvanie: 1 hod./25 ks
Cena surovín asi 10 €
Cena buchiet na nezaplatenie
Ako prebieha výroba buchiet v prevádzke
Trvanie: 1,5 hod./100 ks
Cena malej buchty/125g: 2,50 €
Cena veľkej buchty/230g: 3,50 €