Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Toto sme u nás ešte nemali: V prvej buchtárni na Slovensku varia podľa tajného receptu a bez éčok!

Toto sme u nás ešte nemali: V prvej buchtárni na Slovensku varia podľa tajného receptu a bez éčok!

Zdroj: Michal Hanko

Reklama

Za hodinu a pol ich vyrobia až sto kusov! Na Hurbanovom námestí v Bratislave otvorili v pondelok prvú buchtáreň na Slovensku.

Na výber ponúka niekoľko druhov parených buchiet. Majiteľ Tomáš (24) tvrdí, že chutia ako od babičky. Všetky ingrediencie, ktoré pri ich výrobe používa, sú totiž domáce. Miestne gazdinky ho dokonca zásobujú viacerým druhmi doma vareného lekváru!

Buchtáreň na Slovensku fungovala minulý rok ako pouličný stánok. Predaj dobrôt sa však podnikateľovi Tomášovi (24) osvedčil, tak si s kamarátom otvoril kamennú prevádzku. „Chceli sme prísť s niečím novým. Rozhodli sme sa založiť si buchtáreň, lebo nič také tu nie je. Boli tu rôzne sladké veci, ale domáce parené buchty nie,“ vraví Tomáš. Ešte pred otvorením prevádzky prišli dobroty ochutnať tie najpovolanejšie osoby - babičky, ktoré ich robievajú svojim deťom a vnúčatám už desiatky rokov!

Tie potvrdili, že sú rovnaké, akoby vznikali v domácej kuchyni. Tomáš však výrobné tajomstvo odmieta prezradiť. „Môj recept je tajný. Pochádza od otca spolumajiteľa. Môžem prezradiť len toľko, že tam nedávame žiadne éčka. Sú také domáce ako od babičky,“ vysvetľuje a dodáva, že tu nájdete až 8 druhov s rôznymi posýpkami. Novinkou sú buchty s mletým mäsom, so slaninkou a s cibuľou.

Ako prebieha výroba u babičky

Trvanie: 1 hod./25 ks

Cena surovín asi 10 €

Cena buchiet na nezaplatenie

Ako prebieha výroba buchiet v prevádzke

Trvanie: 1,5 hod./100 ks

Cena malej buchty/125g: 2,50 €

Cena veľkej buchty/230g: 3,50 €

Autor: Paula Kentošová

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace