Uviedol pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.
V ústavoch na výkon väzby, ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a nemocnici pre obvinených a odsúdených budú podľa neho zostavené jedálne lístky v súlade so zvykmi jednotlivých regiónov a podľa určených finančných limitov, pripravované budú tradičné jedlá typické pre sviatočné chvíle spájané s kresťanskými obradmi.
"Väznené osoby nájdu v podávanom menu jedlá zo zemiakov, špenátu, varených vajec, baranieho, hydinového, bravčového mäsa a nebudú chýbať ani tradičné údeniny. Na Veľký piatok boli varené aj pôstne jedlá," povedal Baláž.
V súčasnosti sa vo výkone väzby nachádza 1558 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8840 odsúdených, dodal Baláž.