Okrem klasických burgrov či rebierok priniesli aj netradičné zaujímavosti. Pozornosť púta hotdog s medom a grapefruitom, čokoládový kebab a ďalšie špeciality. Streetfood môžete ochutnať ešte do nedele.
Čokoládový kebab
Novinku na streetfoodovej scéne predstavuje čokoládový kebab. „Inšpirovali sme sa v Taliansku, odkiaľ máme aj čokoládu. Do placky balíme čokoládové hobliny, šľahačku, ovocie, či ďalšie prílohy,“ vysvetľuje Lukáš (27).
Cena: 5 €
Zapiekanka s hroznom
Zapiekanka je klasické poľské jedlo do ruky. Vlastnú verziu podáva Aňa (38). „Táto je naša špecialita. Robíme ju so štyrmi druhmi syra, hroznom, zelerom, domácou cesnakovou a paradajkovou omáčkou,“ vysvetľuje.
Cena: 4 €
Medový hotdog
Špecialitou medzi hotdogmi je Surf. „Vymysleli sme ho sami. Je to netradičná, ale veľmi chutná kombinácia párku, medu, grepu, poľníčka a rukoly,“ hovoria Zuzana (22) a Danka (27).
Cena: 3 €
Ukrajinský boršč
Medzi streetfoodom sa objavila aj známa ukrajinská polievka. „Má všetko, čo do nej patrí. Bravčové a kuracie mäsko, veľa cvikly a mnoho ďalšej zeleniny,“ prezradila Oxana (45), ktorá na boršč starostlivo dohliadala.
Cena: 5 €