Tohto roku sa ho zúčastnilo viac ako 40 súťažiacich a množstvo divákov z odborných škôl a gastro prevádzok. Jednou zo súťažiacich bola aj Barbara (18), ktorá pripravovala nezvyčajnú špecialitu.
V Tatrách sa už po 26. raz konala súťažná prehliadka gastronómie za účasti kuchárov a cukrárov zo Slovenska a Moravy. O prestíž sa bojovalo v kategórii junior (žiaci odborných škôl) a senior (ľudia z praxe). Barbara z Liptovského Mikuláša sa učí za kuchárku v Hotelovej akadémii. „K tomuto povolaniu ma priviedol starší brat Alojz (25), ktorý je tiež kuchár. Dokonca ma pripravoval aj na túto súťaž, spolu s mojím majstrom zo školy,“ povedala sympatická dievčina Novému Času.
Na súťaž si pripravila jelení steak s malinami a ihličím, ktoré sama nazbierala. „Mali sme zadanie, že jedlo má byť pripravené z domácich surovín, ktoré boli určené. Steak je pre kuchára vždy výzva,“ dodala. Do finále sa dostalo 14 juniorských a 12 seniorských kuchárov od Michaloviec až po Brno. Barbora napokon s originálnym steakom získala striebro, súťaž juniorov vyhral Vladimír Albert (18) zo Strednej odbornej školy v Žiline.