Mladý someliér z Nových Zámkoch sa umiestnil na Majstrovstvách Slovenska v čapovaní piva na prvom mieste, a na obdobnej súťaži z degustácii vína skončil strieborný.
Lásku k vínu má podľa jeho slov v krvi, venujú sa mu jeho otec i dedko. K pivu pričuchol počas štúdia na hotelovej škole. Istý pivovar prišiel robiť kurz, na ktorý sa Miroslav prihlásil. Na súťažiach musí namiešať drink s pivom, ktorý si sám navrhne. Na zlatom moku ho baví aj jeho výroba a história.
"Pri degustácii víno nemusíte prehltnúť, ale pivo áno. Jeho horkosť spoznáte až po prehltnutí," s úsmevom vysvetľuje mladý someliér. Do dospelého veku sa učil degustovať na slanej vode, sirupoch, alebo napustených vatových tamponóch, všetko pod odborným dohľadom. Ide vlastne o to, naučiť sa vône, chute. "Rodina je na mňa pyšná. Nie je to o tom, že sa opíjate alkoholom, ide o kultúru, vášeň a pôžitok. Ja som sa v tom našiel," vraví Miroslav. Keďže frajerku zatiaľ nemá, dobré víno či pivo zvykne odporučiť aj kamarátom.