Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2017 08:02 | Správy | Politika
Video

Matovič odmietol ochranku, vyšetruje ho NAKA: Analytik má na jeho konanie jasný názor!

Ide mu skutočne o život? Šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič (43) v pondelok šokoval rozhodnutím, že prah parlamentu ako poslanec prekročí už len vo výnimočných situáciách a príde tak aj o slušný plat.

Dôvodom má byť strach o vlastný život a šikana zo strany predsedu parlamentu Andreja Danka (42). Matovič však nepredložil žiadne dôkazy, ktoré by jeho slová potvrdzovali. Nepožiadal ani o policajnú ochranu, a tak vystupujú do popredia otázky, či nejde len o divadlo zo strany opozičného lídra.

Matovič zatiaľ poslancom zostáva, ale nebude chodiť na schôdze parlamentu. Šéf mandátového výboru Richard Raši mu už odkázal, že ide o zneužitie jeho mandátu. „Každému, kto nechodí do práce, bude ukončený pracovný pomer,“ povedal Raši s tým, že Národná rada ho môže len vyzvať, aby sa vzdal svojho miesta poslanca. K zvláštnemu postupu Matoviča doviedli drsné slová a vyhrážky smrťou, ktoré si nedávno vypočul od neznámeho muža, ktorý mu tvrdil, že má do pondelka skončiť, inak mu „nájde vlak“. Matovič za útokom a vyhrážkami vidí dielo šéfa parlamentu Andreja Danka.

Zároveň podčiarkuje, že svojím krokom skončiť v pléne Národnej rady sa nezbavuje svojich poslaneckých povinností. „O čo menej budem v parlamente, o to viac budem s ľuďmi,“ skonštatoval. Šéf OĽaNO je známy svojimi výstrelkami. „Behom dvoch rokov ma zbavili všetkých občianskych práv, a ak si z tohto chce ešte niekto robiť srandu, tak mu prajem dobrú chuť k obedu,“ adresuje Matovič svojim kritikom.

 

Jeho slová už riešia elitní policajti. „Špeciálna prokuratúra a NAKA sa zaoberajú vyjadreniami poslanca o vyhrážkach na jeho fyzickú likvidáciu,“ uviedla hovorkyňa Jana Tökö­lyová. Polícia dodáva, že Matoviča kontaktovala, aby získala viac informácií k údajnému zastrašovaniu jeho osoby. „Pán poslanec odmietol poskytnúť akékoľvek bližšie informácie, ktoré by polícii pomohli zistiť skutkový stav a identifikovať páchateľa, rovnako odmietol podať trestné oznámenie,“ uviedol hovorca Michal Slivka s tým, že taktiež nechce policajnú ochranu.

 

Je to šialené a nebezpečné

Eduard Chmelár, politický analytik

Otvoriť galériu

- Je neprípustné a škandalózne, že politik bez dôkazov zvolá tlačovku a iného politika obviní z toho, že sa usiluje o jeho vraždu na základe vlastných pocitov. Je to šialené a nebezpečné. Ak toto dopustíme, tak sa tu začne hon na čarodejnice. Ľudia ako Matovič potrebujú na seba pútať pozornosť, ako keď sa vtedy rozplakal na tlačovke. 

 

Je najlepším kandidátom na ochranu

Juraj Zábojník, bezpečnostný analytik

Otvoriť galériu

- Úrad pre ochranu ústavných činiteľov poskytoval poslancom ochranu aj v minulosti. Poslanec, cirkevný predstaviteľ alebo iný známy človek vo verejnom živote majú právo požiadať ministra vnútra o pridelenie ochrany na základe signálov, ktoré polícia preverí. Matovič je najlepším kandidátom na to, aby dostal ochranu, pretože je činnou osobou, ktorá bojuje proti korupcii a poukazuje na rôzne kauzy. 

 

Politici sú citlivejší, ale aj otupenejší

Dušan Kešický, psychológ

Otvoriť galériu

- Akákoľvek práca, ktorú robí človek dlhodobo a angažuje sa v nej, sa odráža na jeho psychickom stave. Obzvlášť vtedy, keď je výrazne exponovaný, ako napríklad lekár, ale aj politik. Nemusí sa to na jeho psychickom stave odrážať len negatívne. Takýto človek sa stáva citlivejším zvlášť vo veciach, ktoré sú špecifické pri jeho povolaní, ale aj k veciam, ktoré si iní nevšímajú. Spája sa to zároveň s otupenosťou k určitým veciam. Ide o rovnováhu. Nie je vylúčené, že sa to stalo aj pánovi Matovičovi a všimol si takúto vec, ktorá sa mu stala, a reagoval na ňu takýmto spôsobom.

 

Čo všetko Matovič prežil:

1. Na internete boli zverejnené interné výpisy z bánk, v ktorých majú Matovičovci vedené účty.

2. V roku 2016 dostal obálku s dvoma nábojmi a vyhrážkou, že do mesiaca je po ňom.

3. Minulý rok v novembri si Matovičovci po návrate domov našli poprekladané predmety v dome.

4. Pred pár dňami poslanca pri prechádzke so psom zastavil neznámy muž a vyhrážal sa mu: „Ty ko...ko, do pondelka máš termín a vypadneš odtiaľ. Inak ti sám nájdem vlak.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Frustrated parents having an argument in the kitchen.
Je vo vašom živote PATOLOGICKÝ KLAMÁR? 10 znakov, pri ktorých treba spozornieť!
Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš.
Hnutie ANO vyhralo voľby: Účasť bola nižšia ako pred štyrmi rokmi
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého