Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2017 05:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Lucia Gulišová nechala štúdium práva a zahodila kariéru modelky: Teraz sú jej osudom sladkosti!

Po troch rokoch vzdala štúdium práva, v Mexiku si vyskúšala kariéru modelky, nejaký čas ju živili krabičkové diéty, no jej osudom sa stalo vypekanie sladkostí. Rozprávali sme sa so sexi cukrárkou Luciou Gulišovou (26), ktorú máte možnosť vidieť v programe Jednotky RTVS Slovensko chutí.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Váš vzťah k jedlu je celoživotne veľmi pozitívny. Je niečo, čo vám vôbec nechutí?

Fúha... Kedysi, na základnej škole nám v jedálni robili pľúcka na smotane. A to som nedala vôbec. Inak všetkému, čo je jedlé, hovorím áno. (smiech)

Už nejaký čas vás živí pečenie. Čo všetko ste robili predtým?

Napríklad som študovala právo, čo bol „super nápad“. Po troch rokoch sa ukázalo, že toto nie je moja cesta, a tak som začala pracovať pre jednu eventovú agentúru, a neskôr som zase robila v občianskom združení zameriavajúcom sa na umiestňovanie ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím na trhu práce. No a potom som sa už venovala len vareniu, pečeniu...

 

Ale ešte predtým ste odišli do Mexika.

Áno, bol to taký hurá systém. (smiech) Z jedného dňa na druhý. Pôvodne som tam išla na tri mesiace, no ostala som rok a pol.

Vraj ste sa tam živili modelingom.

Áno. Prvých osem mesiacov, keď som žila v Mexico City. Zistila som však, že ani toto nie je moja cesta.

Predtým a potom ste modeling nerobili?

 

Nie. Išlo o môj extrémny výstrelok. Stretla som kamarátku, ktorá tam žije, a ona mi na káve hovorí: „Nechceš ísť do Mexika? Dobre vyzeráš, mohla by si tam robiť modelku.“ A ja, že idem...

Otvoriť galériu
Istý čas sa v Mexiku živila modelingom.
Zdroj: Archív L. Gulišovej

Pokiaľ ide o varenie, tam ste začínali krabičkovou diétou.

Áno. Paradoxne som najskôr vôbec nepiekla. Robila som jedálne lístky pre ľudí, ktorí chceli schudnúť, alebo mali zdravotné problémy.

Toto už máte za sebou?

Veľmi rada varím aj dnes, dokonca varím každý deň. Ale s kamarátkou sme si vlani v Bratislave otvorili cukráreň, a to mi zaberá 90 percent času. Do budúcna však nevylučujem, že sa k vareniu vrátim. Milujem to.

Všetko, čo sa dá vo vašej cukrárni maškrtiť, pečiete sama?

Áno. Tým, že je to priestor, ktorý je otvorený, a zákazníci vidia, ako sa sladkosti pripravujú, tak by som ani nikoho nemohla zamestnať. Ľudia čakajú, že ma uvidia. Ale plánujeme aj ďalšiu výrobňu, kam by sme zamestnali aj nejakú pomocnú silu, lebo je toho veľa.

Ako teda vyzerá váš bežný deň?

Vstávam o šiestej, idem do obchodu nakúpiť veci na pečenie a o siedmej už pečiem v cukrárni skoro celý zvyšok dňa. A otvorení sme sedem dní v týždni. Samozrejme, okrem toho cestujem na výroby relácie Slovensko chutí.

Určite sa vás na to pýta každý, ale ako to, že popri tom všetkom varení-pečení nemáte sto kíl?

(smiech) Lebo ja to nejem.

Ale určite ochutnávate.

Ochutnávam, no musím si dávať veľký pozor. Nie som od prírody štíhla, stojí ma to veľa námahy a odriekania, aby som nemala tých sto kíl.

Existujú nejaké zdravé sladké dobroty?

Čo je zdravé? Všetkého veľa škodí. Je teraz trend zdravého stravovania, raw koláčikov... Avšak keď je niečo zdravé, neznamená, že je to diétne. Keď si niekto dá raw koláč z orechov a zo sušeného ovocia, tam je toľko tuku a cukru... Takže radšej si dať jeden klasický koláč za týždeň, ako každý deň zdravý koláč. To je môj názor.

Otvoriť galériu

Vy vypekáte všetko od najzdravšieho po najnezdravšie?

Áno, veľmi rada vyhoviem každému.

Torty či koláčiky zdobíte s priam umeleckým zápalom. Treba mať na to výtvarný talent?

Neviem, žiadne umelecké vlohy som v sebe nikdy nepociťovala. Keď všetky tie veci ukladám na tortu, ide to zo mňa automaticky.

Možno by vám išlo aj aranžovanie kytíc?

Inak, nad týmto som rozmýšľala!

Už dlhší čas na Jednotke RTVS moderujete reláciu Slovensko chutí. Mali ste predtým nejaké televízne skúsenosti?

Nejaké áno. Bola som raz variť na Jojke v rannom programe a na Markíze som zase chvíľu moderovala súťaž Majster pekár.

Ako vám chutí príprava Slovensko chutí?

Je to náročné najmä kvôli cestovaniu, ale zase sa dostanem na miesta, kam by som asi nikdy nešla. Tiež je krásne poznávať tých ľudí, čo tam žijú, je to úplne iný svet ako v Bratislave. Veľmi si to užívam.

Čo ste vďaka nakrúcaniu zistili o tomto národe? Ako Slováci varia?

Keďže tu ľudia nikdy neboli nejako extrémne bohatí, tak naša slovenská kuchyňa je založená na surovinách, ktoré si vypestovali. V každom jedle sú zemiaky, kyslá kapusta, múka, mliečne výrobky. Mäsa minimum. Ale aj napriek tomu je stále to jedlo iné, vždy inak chutí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Prezident USA Donald Trump.
Krok, ktorý pobúri USA: Vážne toto nariadil Donald Trump?! Prvé reakcie hovoria za všetko
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Záchranársky vrtuľník sa ZRÚTIL z oblohy: Havária si vyžiadala obete!
ilustračné foto bojového dronu
Aktualizované
Masívny ÚTOK na Moskvu: Hlásia obeť a škody! Toto Rusko nečakalo, prišlo to krátko pred...
Peter Pellegrini rád zverejňuje príspevky s Gerym.
Foto
Peter Pellegrini a prvý pes Gery: V paláci má pelech aj hračky! Ako prezident reaguje na kritiku?
Predpokladalo sa, že ide o ženu, ktorá sa mala dožiť pomerne vysokého veku, dnes to už vyzerá inak.
Foto
Múmia, ktorá na Gemeri absolvovala CT vyšetrenie: Výsledky odhalili, čo nik nečakal!
Nate Vance (vľavo) si podľa spolubojovníkov vie zachovať chladnú hlavu.
Foto
Bratranec JD Vancea, ktorý kritizoval Zelenského, bojoval za Ukrajinu: Bývalý mariňák sa obul do vlastnej rodiny!
2025. Trakčné vedenie naťahujú až tento rok.
Foto
Do Humenného sa vrátili vlaky: Prečo investícia vyšla na 298 miliónov eur?!
(ilustračné foto)
Foto
Chrumka za mastných 81 000 eur: Uvidíte ju a pochopíte, prečo je zaujímavá
(ilustračné foto)
Foto
Vtipnejšiu FOTO z prírody neuveríte: Sove niečo sadlo na zobák, a dobrá nálada to nebola!
Americký minister zahraničných vecí Marco Rubio
Rubio ohlásil veľkú novinku o Ukrajine: Je to jediný spôsob, ako ukončiť utrpenie
Zvolen v úvodnom zápase predkola play-off porazil Slovan výsledkom 2:4.
Foto
Fanúšikovia Slovana už toho majú plné zuby: Hráme najhorší hokej za posledných 20 rokov!
Sopka Fuego chrlí popol v guatemalskom Paline.
Sopka Fuego chrlí popol a lávu: Domovy muselo opustiť 30-tisíc ľudí