Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2017 05:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Lucia Gulišová nechala štúdium práva a zahodila kariéru modelky: Teraz sú jej osudom sladkosti!

Po troch rokoch vzdala štúdium práva, v Mexiku si vyskúšala kariéru modelky, nejaký čas ju živili krabičkové diéty, no jej osudom sa stalo vypekanie sladkostí. Rozprávali sme sa so sexi cukrárkou Luciou Gulišovou (26), ktorú máte možnosť vidieť v programe Jednotky RTVS Slovensko chutí.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Váš vzťah k jedlu je celoživotne veľmi pozitívny. Je niečo, čo vám vôbec nechutí?

Fúha... Kedysi, na základnej škole nám v jedálni robili pľúcka na smotane. A to som nedala vôbec. Inak všetkému, čo je jedlé, hovorím áno. (smiech)

Už nejaký čas vás živí pečenie. Čo všetko ste robili predtým?

Napríklad som študovala právo, čo bol „super nápad“. Po troch rokoch sa ukázalo, že toto nie je moja cesta, a tak som začala pracovať pre jednu eventovú agentúru, a neskôr som zase robila v občianskom združení zameriavajúcom sa na umiestňovanie ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím na trhu práce. No a potom som sa už venovala len vareniu, pečeniu...

 

Ale ešte predtým ste odišli do Mexika.

Áno, bol to taký hurá systém. (smiech) Z jedného dňa na druhý. Pôvodne som tam išla na tri mesiace, no ostala som rok a pol.

Vraj ste sa tam živili modelingom.

Áno. Prvých osem mesiacov, keď som žila v Mexico City. Zistila som však, že ani toto nie je moja cesta.

Predtým a potom ste modeling nerobili?

 

Nie. Išlo o môj extrémny výstrelok. Stretla som kamarátku, ktorá tam žije, a ona mi na káve hovorí: „Nechceš ísť do Mexika? Dobre vyzeráš, mohla by si tam robiť modelku.“ A ja, že idem...

Otvoriť galériu
Istý čas sa v Mexiku živila modelingom.
Zdroj: Archív L. Gulišovej

Pokiaľ ide o varenie, tam ste začínali krabičkovou diétou.

Áno. Paradoxne som najskôr vôbec nepiekla. Robila som jedálne lístky pre ľudí, ktorí chceli schudnúť, alebo mali zdravotné problémy.

Toto už máte za sebou?

Veľmi rada varím aj dnes, dokonca varím každý deň. Ale s kamarátkou sme si vlani v Bratislave otvorili cukráreň, a to mi zaberá 90 percent času. Do budúcna však nevylučujem, že sa k vareniu vrátim. Milujem to.

Všetko, čo sa dá vo vašej cukrárni maškrtiť, pečiete sama?

Áno. Tým, že je to priestor, ktorý je otvorený, a zákazníci vidia, ako sa sladkosti pripravujú, tak by som ani nikoho nemohla zamestnať. Ľudia čakajú, že ma uvidia. Ale plánujeme aj ďalšiu výrobňu, kam by sme zamestnali aj nejakú pomocnú silu, lebo je toho veľa.

Ako teda vyzerá váš bežný deň?

Vstávam o šiestej, idem do obchodu nakúpiť veci na pečenie a o siedmej už pečiem v cukrárni skoro celý zvyšok dňa. A otvorení sme sedem dní v týždni. Samozrejme, okrem toho cestujem na výroby relácie Slovensko chutí.

Určite sa vás na to pýta každý, ale ako to, že popri tom všetkom varení-pečení nemáte sto kíl?

(smiech) Lebo ja to nejem.

Ale určite ochutnávate.

Ochutnávam, no musím si dávať veľký pozor. Nie som od prírody štíhla, stojí ma to veľa námahy a odriekania, aby som nemala tých sto kíl.

Existujú nejaké zdravé sladké dobroty?

Čo je zdravé? Všetkého veľa škodí. Je teraz trend zdravého stravovania, raw koláčikov... Avšak keď je niečo zdravé, neznamená, že je to diétne. Keď si niekto dá raw koláč z orechov a zo sušeného ovocia, tam je toľko tuku a cukru... Takže radšej si dať jeden klasický koláč za týždeň, ako každý deň zdravý koláč. To je môj názor.

Otvoriť galériu

Vy vypekáte všetko od najzdravšieho po najnezdravšie?

Áno, veľmi rada vyhoviem každému.

Torty či koláčiky zdobíte s priam umeleckým zápalom. Treba mať na to výtvarný talent?

Neviem, žiadne umelecké vlohy som v sebe nikdy nepociťovala. Keď všetky tie veci ukladám na tortu, ide to zo mňa automaticky.

Možno by vám išlo aj aranžovanie kytíc?

Inak, nad týmto som rozmýšľala!

Už dlhší čas na Jednotke RTVS moderujete reláciu Slovensko chutí. Mali ste predtým nejaké televízne skúsenosti?

Nejaké áno. Bola som raz variť na Jojke v rannom programe a na Markíze som zase chvíľu moderovala súťaž Majster pekár.

Ako vám chutí príprava Slovensko chutí?

Je to náročné najmä kvôli cestovaniu, ale zase sa dostanem na miesta, kam by som asi nikdy nešla. Tiež je krásne poznávať tých ľudí, čo tam žijú, je to úplne iný svet ako v Bratislave. Veľmi si to užívam.

Čo ste vďaka nakrúcaniu zistili o tomto národe? Ako Slováci varia?

Keďže tu ľudia nikdy neboli nejako extrémne bohatí, tak naša slovenská kuchyňa je založená na surovinách, ktoré si vypestovali. V každom jedle sú zemiaky, kyslá kapusta, múka, mliečne výrobky. Mäsa minimum. Ale aj napriek tomu je stále to jedlo iné, vždy inak chutí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David a jeho manželka vždy popierali tvrdenia o afére z roku 2003.
Foto
Beckhamovci si zaobstarali nové miliónové sídlo: 9 spální a 13 kúpeľní!
Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
Šéf eurodiplomacie reaguje na vážne obvinenia: Čína podporuje Rusko viac, ako sme si doteraz mysleli
Ilustračné foto
Čo sa stalo? Kábel v Baltskom mori bol poškodený: Nemecko a Fínsko v tom majú jasno!
Nové Zámky sa sezónou rozlúčili prehrou vo štvrťfinálovej sérii proti HKM Zvolen.
Foto
Posledný tím extraligy šokuje: Do Nových Zámkov prichádza víťaz Stanley Cupu!
Viacposchodová obytná budova horí po ruskom raketovom útoku v meste Kurachove, v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny 7. novembra 2024.
Analýza vzoriek z frontu na Ukrajine odhalila niečo znepokojivé: Toto tam nemá čo robiť!
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj-Eštok (Hlas-SD) počas brífingu s novinármi na sympóziu NATO - strategického politicko-vojenského podujatia v Bratislave 12. novembra 2024.
Šutaj Eštok varuje pred nebezpečným krokom: Stačí urobiť TOTO a bude nasledovať tvrdá odplata!
Nostradamus vyslovil proroctvo aj o vláde Karola III.
Mrazivá predpoveď Nostradama o Karolovi III.: Ak sa to stane, zmení to chod dejín
Nemecký minister obrany Boris Pistorius
Nemecko už Ukrajine začalo dodávať bojové drony: Systémy Taurus však stále odmieta
Minister zdravotníctva Kamil Šaško sa pripravuje na najhorší scenár
Šaško má s vládou vysoké ambície: Chystajú v Bratislave veľkolepý projekt? Minister to oficiálne potvrdil!
Na snímke policajný prezident Ľubomír Solák.
Smrť muža, ktorý ohrozoval Žilinu sekerou: Zachovali sa policajti správne? Solák vyjadril svoje STANOVISKO!
24-ročná Melia musela ísť po zákroku na pohotovosť, pretože jej ľavé líce opuchlo a sfialovelo.
Foto
Žena podstúpila zákrok, dopadlo to katastrofálne! Po spackanej procedúre má pre všetkých dôležitú radu
Nicol Lenertová
Jágrovej expartnerke išlo o život! Vážna choroba sa vrátila...