Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Doráňaní včelári z prevráteného autobusu prehovorili o desivom zážitku: Padali sme jeden cez druhého!

Desivý zážitok ich bude mátať už po zvyšok života. Mal to byť skvelý výlet s ochutnávkou medoviny, no všetko sa v zlomku sekundy zmenilo na drámu. Takto opisujú traja ťažko zranení včelári nehodu, ktorú zažili v sobotu.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zájazdový autobus s 52 dôchodcami havaroval pri Bučanoch (okr. Trnava). Sú nesmierne šťastní, že žijú, uvedomujú si, že ich životy viseli na vlásku. Štefan Dundek (73), Jaroslav Hoško (64) a Marián Kopinec (67) sú dôchodcovia, ktorí majú spoločný koníček - včelárstvo. Na ochutnávku medoviny sa v osudný deň nesmierne tešili. Okamihy, ktoré zažili v havarovanom autobuse, boli tie najdesivejšie v ich živote. „Bola to sek­unda, čo dostal autobusár šmyk. Ja som potom videl, ako sa prevracia autobus, a padal som z tej výšky asi tri metre dolu. Na mňa spadol môj švagor a ešte jedna žena. Potom nás povyťahovali von. Bolo to naozaj strašné,“ hovorí so slzami v očiach Štefan Dundek, ktorý leží v trnavskej nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Má zlomenú ruku, odreniny a čaká na operáciu ramena.

Jeho švagor leží hneď vedľa neho s polámanými rebrami a roztrhnutou slezinou. „My sme sedeli na pravej strane a na ľavú sme padli. Takže zvrchu dolu. Bola to hrozná panika. Ľudia kričali, plakali, každý každému pomáhal. Veľká vďaka patrí hasičom a záchranárom, ktorí nám poskytli všetko, čo sme potrebovali,“ opisuje Jaroslav Hoško. „Boli to najhoršie chvíle môjho života a verím, že sa už nikdy nič podobné nestane. Mám narazenú chrbticu a krk,“ dodáva Marián Kopinec. Všetci traja sa však zhodli na tom, že mali obrovské šťastie. Pri pomyslení na to, čo všetko sa mohlo stať, sa im tisnú slzy do očí. Sú nesmierne vďační za to, že žijú.

Verí, že na ochutnávku ešte prídu

 

Miestny výrobca medoviny Pavol Kudláč zo Smoleníc zájazdový autobus včelárov v osudný deň čakal. „Bolo to pre mňa mimoriadne nepríjemná správa. Keď som sa neskôr dozvedel, o akú vážnu nehodu išlo, zľakol som sa a som rád, že všetci to prežili. Určite im všetkým držím veľmi palce, aby čoskoro vyzdraveli, a verím, že na tú ochutnávku prídu ešte raz, tentoraz so šťastným koncom,“ dodal. V trnavskej nemocnici zostáva naďalej šesť pacientov.

Nehoda sa stala v sobotu ráno. Osobné auto malo predbiehať autobus, keď šofér autobusu pribrzdil, následne dostal šmyk, narazil do svahu a autobus sa prevrátil na cestu. Polícia nehodu vyšetruje. „Zájazdový autobus z Považskej Bystrice sa pohyboval v smere od Piešťan na Trnavu. Pravdepodobne v dôsledku šmyku narazil pravou prednou časťou do svahu a prevrátil sa na bok. Udalosť dokumentuje vyšetrovateľ aj za prítomnosti znalca z cestnej dopravy,“ uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Sišovská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke z videa, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany v nedeľu 8. septembra 2024, tank ruskej armády v Kurskej oblasti na území Ruska.
Aktualizované
Rozsiahle útoky na mesto Charkov: Rusko zasiahlo obytnú budovu!
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Trump do debaty nepôjde: Čo na to Harrisová?!
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia v Srbsku: Armádne vozidlo sa zrazilo s civilným autom! Hlásia obete
Ľubomír Belko patrí k brankárskym hviezdam Niké ligy.
Žilina mohla v lete prísť o svoju brankársku hviezdu: Belko ponuku z Talianska odmietol
Frustrated parents having an argument in the kitchen.
Je vo vašom živote PATOLOGICKÝ KLAMÁR? 10 znakov, pri ktorých treba spozornieť!
Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš.
Hnutie ANO vyhralo voľby: Účasť bola nižšia ako pred štyrmi rokmi
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou