Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.07.2017 18:15 | Šport | Šport mix
Video

Šprintéri to mali o Sagana ľahšie: Šiestu etapu TdF vyhral Kittel, miláčik Francúzov bol druhý

Nemecký cyklista Marcel Kittel vyhral štvrtkovú šiestu etapu 104. ročníka prestížnych pretekov Tour de France.

Jazdec tímu Quick-Step Floors sa presadil v záverečnom špurte na trati, ktorá viedla z Vesoulu do Troyes a merala 216 km. Na druhom mieste finišoval Francúz Arnaud Démare (FDJ), tretí skončil ďalší Nemec André Greipel (Lotto-Soudal). Kittel dosiahol druhý etapový triumf na TdF 2017 a celkovo jedenásty v kariére.

Žltý dres pre vedúceho pretekára priebežného poradia si udržal britský obhajca vlaňajšieho prvenstva Chris Froome. Líder stajne Sky má naďalej dvanásťsekundový náskok pred svojím krajanom a tímovým kolegom Geraintom Thomasom. Tretí je zatiaľ víťaz stredajšej 5. etapy Talian Fabio Aru (Astana).


Flamme rouge - Étape 6 / Stage 6 - Tour de... by tourdefrance

"Bolo to iné ako v Liege, kde som vyhral v nedeľu. Dnes som mal na ľavej strane veľa priestoru, väčšina špurtérov išla napravo. Keď vyrazil Démare, išiel som aj ja. Cítil som sa dobre, vedel som, že na to mám a napokon to vyšlo. Som veľmi šťastný," povedal pre Eurosport Kittel, ktorému chýba už len jedna výhra k vyrovnaniu "nemeckého" rekordu krajana Erika Zabela. Legendárny jazdec triumfoval na TdF dvanásťkrát.

 

Na štvrtok organizátori pripravili rovinatú etapu s dvomi vrchárskymi prémiami štvrtej kategórie. Krátko po štarte sa do úniku dostala trojica Perrig Quemeneur (Direct Energie), Vegard Stake Laengen (UAE Emirates), Frederik Backaert (Wanty-Groupe). V pelotóne dobre pracovali šprintérske tímy, najmä Quick-Step Floors a Lotto-Soudal, a trio v trháku si tak vypracovalo len štvorminútový náskok. K belgických zoskupeniam sa neskôr pridalo aj FDJ, ktoré chcelo pred rýchlostnou prémiou na Colombey-Les-Deux-Églises pripraviť čo najlepšiu pozíciu pre Arnauda Démarea ako lídra bodovacej súťaže. Prémiu z vedúcej trojice vyhral Backaert, z pelotónu bol najrýchlejší práve Démare a poistil si zelený dres.

Dvadsať kilometrov pred cieľom mali jazdci v úniku náskok už len 63 sekúnd a všetko smerovalo k hromadnému dojazdu. Quemeneur, Laengen a Backaert strávili na čele pretekov viac ako 200 kilometrov, pelotón ich nakoniec pohltil 3000 metrov pred cieľom. V záverečnom špurte to niekoľko metrov pred finišom vyzeralo na výhru jedného z dvojice Démare - Greipel, ale z etapového triumfu sa napokon tešil Kittel.

 

6. etapa (Vesoul - Troyes, 216 km) - výsledky: 1. Marcel Kittel (Nem./Quick-Step Floors) 5:05:34 h, 2. Arnaud Démare (Fr./FDJ), 3. André Greipel (Nem./Lotto-Soudal), 4. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša-Alpecin), 5. Nacer Bouhanni (Fr./Solutions Credits), 6. Dylan Groenewegen (Hol./Lotto NL-Jumbo), 7. Michael Matthews (Austr./Sunweb), 8. Daniel McLay (V.Brit./Fortuneo-Vital Concept), 9. Rüdiger Selig (Nem./Bora-Hansgrohe), 10. John Degenkolb (Nem./Trek-Segafredo) - všetci čas ako víťaz

priebežné poradie po 6. etape: 1. Christopher Froome (V.Brit./Sky) 23:44:33 h, 2. Geraint Thomas (V.Brit./Sky) +12 s, 3. Fabio Aru (Tal./Astana) +14, 4. Daniel Martin (Ír/Quick-Step Floors) +25, 5. Richie Porte (Austr./BMC Racing) +39, 6. Simon Yates (V.Brit./Orica-Scott) +43, 7. Romain Bardet (Fr./AG2R La Mondiale) +47, 8. Alberto Contador (Šp./Trek-Segafredo) +52, 9. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +54, 10. Rafal Majka (Poľ./Bora-Hansgrohe) +1:01 min

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.
Izraelský útok na Irán drží v napätí aj európskych lídrov: Únia prišla so spoločným vyhlásením
Na tvári Danky Bartekovej v jej veľký deň nemohol chýbať široký úsmev.
Emóciami nabitá svadba Bartekovej: Úsmevy na tvárach známych športovcov či dojatí rodičia!
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholz varuje Irán po tom, ako na krajinu zaútočil Izrael: TOTO radí ako cestu k mieru
(ilustračná foto)
Teroristi sa chystali zaútočiť na ikonické katedrály: Vyšetrovanie museli UKONČIŤ, čo je za tým?
(ilustračné foto)
Aktualizované
Násilie, nepokoje a hádky! V Gruzínsku sa odohrali kľúčové voľby: Stále nie je jasné, kto je skutočným víťazom
Vicemajster sveta z roku 1998 Zé Carlos
Brazília v šoku: Zomrel spoluhráč Ronalda, Rivalda či Roberta Carlosa!
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Muža, ktorý skočil do Dunaja, sa nepodarilo oživiť: Zistili, koľko mal rokov
Emma pád neprežila.
Foto
Obrovské nešťastie: Tehotná mamička Emma zomrela po PÁDE z okna! Jej posledná FOTO láme srdce
Foto
DOTKNUTÝ sexsymbol Juraj Bača: Táto žena ho otvorene ODMIETLA! Dôvod ho zamrzel
Vodca sekty na Slovensku Igor Michajlovič Danilov.
Váš Tip
Nebezpečná sekta možno lanárila aj vás: Sľubuje bývanie zadarmo, človek sa má dožiť 1500 rokov!
Michal Krištof bol pred odchodom do KHL pravidelne nominovaný na reprezentačné zrazy.
Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak!
Juraj sníva o ceste okolo sveta.
Foto
Sexi herec zo seriálu Nemocnica Juraj Ďuriš: TOHTO sa najviac bojím!