Raritu nájdete v reštaurácii Soup Culture. Zakladatelia Natalia (26) a Sergij (29) vo forme take-away polievok ponúkajú zdravú alternatívu k rýchlemu občerstveniu. „S manželom sme videli takú reštauráciu v Kyjeve. Myšlienka polievky so sebou sa nám zapáčila,“ hovorí Natalia. Košičania si to pochvaľujú.
„Boli sme zvedaví, ako chutí. Určite zjeme aj kornútok,“ tešil sa Ján (30) s Martinou (23). Denne ponúkajú štyri druhy. „Máme syrovú, šošovicovú a šampiňónovú. Štvrtá sa mení. Dnes máme cviklovú, varíme aj mrkvovo-zázvorovú či paradajkovú. V teple osvieži aj studené gazpacho,“ prezradila Soňa (25). Polievky čapujú do jedlých kornútkov. Vďaka špeciálnej receptúre a technológii pečenia vydržia s polievkou aj 24 hodín nerozmočené.
Ceny polievok:
Cviklová.................2,20 eur
Šošovicová.............2,50 eur
Šampiňónová.........2,80 eur
Syrová...................3,10 eur